19 Μαρτίου 2014

Πέφτουμε απ' τα σύννεφα: Ο ακροδεξιός Λε Πεν συγχαίρει τον Πούτιν: Εκανε μηδέν λάθη στην Κριμαία

Συνεχάρη τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ο ακροδεξιός ηγέτης Ζαν Μαρί Λε Πεν ενώ εκτίμησε, αντίθετα, ότι οι αντίπαλοί του έκαναν λάθη σε όλα τα μέτωπα.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων του σταθμού BFMTV για την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία, ο ακροδεξιός ευρωβουλευτής δήλωσε ότι ο Πούτιν έκανε ό,τι του επέβαλε το δίκαιο.

«Εκανε μηδέν λάθη ενώ οι αντίπαλοί του, Αμερικανοί και ευρωπαϊκή ένωση, έκαναν λάθη σε όλα τα μέτωπα -πολιτικά, ιστορικά και ηθικά. Κατά τη γνώμη μου η θέση του Πούτιν δεν επιδέχεται αμφισβήτιση» δήλωσε.

«Η Κριμαία πάντοτε ανήκε στην ρωσική αυτοκρατορία» πρόσθεσε και θύμισε ότι «δόθηκε στην Ουκρανία με απόφαση ενός κομμουνιστή δικτάτορα, του Χρουτσόφ».

«Πάντα πρέπει να αναμένουμε μια επιδείνωση της κατάστασης εκεί, ειδικά επειδή η κυβέρνηση της Ουκρανίας είναι μια ρομαντική κατάσταση η οποία προήλθε από μια επανάσταση και δεν έχει νομιμοποιηθεί από εκλογές» πρόσθεσε.

Ο Ζαν Μαρί Λε Πεν έκρινε απολύτως απαράδεκτη την στάση των ΗΠΑ «οι οποίες στηρίζουν επαναστάσεις παντού στον κόσμο, ειδικά όταν τις υποθάλπουν». Κατέκρινε επίσης τον τρόπο με τον οποίο ο Ομπάμα και οι ηγέτες της Δύσης μιλούν στον Πούτιν. «Θα μπορούσε να παρεξηγηθεί. Αλλά ο κόσμος έχει την τύχη να είναι ηγέτης ψύχραιμος, άνθρωπος που δεν στέλνει πίσω τη μπάλα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ακροδεξιό κόμμα της Γαλλίας Εθνικό Μέτωπο αναφέρεται με τέτοια λόγια στον Πούτιν. Τον Σεπτέμβριο του 2013 η κόρη του και αρχηγός του κόμματος Μαρίν Λε Πεν είχε υπερασπιστεί το βέτο του Πούτιν για να μη γίνει στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

Η ίδια είχε γίνει δεκτή με ανοιχτές αγκαλιές από την ρωσική ηγεσία τον περασμένο Ιούνιο ενώ από το 2011 έχει δηλώσει ότι θαυμάζει τον Πούτιν. «Δεν το κρύβω, ότι κατά κάποιο τρόπο θαυμάζω τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Κάνει λάθη, αλλά και ποιός δεν κάνει; Η κατάσταση στη Ρωσία δεν είναι εύκολη, δεν είναι απλό να λύσεις όλα τα προβλήματα που άφησε πίσω της η κατάρρευση της σοβιετικής ένωσης» είχε δηλώσει.

Ακόμη και η εγγονή Λε Πεν έχει θαυμασμό για τον ρώσο πρόεδρο. «Η Ρωσία έχει ιδιαιτερότητες. Είναι σίγουρο αυτή τη στιγμή ότι ο Πούτιν είναι πατριώτης. Υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας του. Και πρέπει να παραδεχτούμε ότι το κάνει καλά» είχε δηλώσει η Μαριόν Λε Πεν, στις 4 Φεβρουαρίου 2014 όταν ρωτήθηκε για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Ρωσία.