04 Μαρτίου 2014

Η ΦΩΤΟ που δείχνει γιατί ο Βενιζέλος έπρεπε να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας

Τσιρίζουν τα ζώα που θέλουν να είμαστε πιόνι στα χέρια των Ρώσων (ή των αμερικάνων) επειδή ο έλληνας ΥΠΕΞ συναντήθηκε με τον μη εκλεγμένο Πρόεδρο της Ουκρανίας...


Μια χαρά το έκανε η ελληνική κυβέρνηση... γιατί αλλιώς πάλι θα ήταν πίσω από τις εξελίξεις και αυτοί θα έκαναν για άλλη μια φορά τους καλούς της γειτονιάς...:

Ο Νταβούτογλου πρόλαβε και συναντήθηκε με τον νέο Πρόεδρο της Ουκρανίας και οι Καμμένοι ήθελαν εμείς να κάνουμε τις ορντινάτσες του Πούτιν... αφήστε ρε ζώα μπας και μας φοβηθούνε λίγο... είδαμε και πόσο μας βοήθησαν τα προηγούμενα χρόνια που μας είχαν σίγουρους

όσο θα τιμωρήσει αυτούς λοιπόν ο Πούτιν άλλο τόσο θα τιμωρήσει κι εμάς...


Στην Ουκρανία εξελίσσεται μια από τις μεγαλύτερες διεθνοπολιτικές κρίσεις των τελευταίων δεκαετιών, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την ολοκλήρωση του έκτακτου Συμβουλίου υπουργών εξωτερικών της ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στην κριτική που δέχεται από την αντιπολίτευση τόνισε ότι "οι ανευθυνότητες δεν μπορούν να μεταφερθούν σε διεθνές επίπεδο"

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, το σημερινό Συμβούλιο έστειλε καθαρά μηνύματα βασισμένα στη διεθνή νομιμότητα,  στην ανάγκη σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας, των υφισταμένων συνόρων της κυριαρχίας, των κανόνων του διεθνούς δικαίου για διάλογο και στην ανάγκη για αποφυγή χρήσης βίας ή απειλή χρήσης βίας .

Ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι τα μηνύματα αυτά έχουν ως αποδέκτη όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, τη Ρωσία και την ουκρανική κυβέρνηση, "στην οποία υπογραμμίσαμε τη σημασία που έχει ο συμπεριληπτικός και συνθετικός χαρακτήρας της μεταβατικής διακυβέρνησης στην Ουκρανία με τη συμμετοχή όλων των κοινωνικών πολιτικών αλλά και  των εθνοτικών παραμέτρων της χώρας όλων των περιφερειών".

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι θα πρέπει να υπάρξουν άμεσες μεταρρυθμίσεις στο όνομα της δημοκρατίας και πως οι πολίτες όλης της χώρας πρέπει να νιώθουν ότι υπάρχει καθεστώς ασφάλειας και ίσα δικαιώματα συμμετοχής

Τόνισε ακόμη ότι είχε την ευκαιρία να μεταφέρει στο σημερινό Συμβούλιο επιστολή που του απηύθυνε χθες ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών με την οποία δηλώνει την ετοιμότητα της νέας ουκρανικής κυβέρνηση να συνεχίσει τις συζητήσεις με την ΕΕ για την υπογραφή συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ. Κάτι που συμπεριλήφθηκε στα συμπεράσματα

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ακόμη ότι συνομίλησε με τον υπουργό εξωτερικών της Ρωσίας Σ.  Λαβρόφ που βρίσκεται στη Γενεύη γιατί όπως είπε η Ελλάδα έχοντας την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ διατηρεί δυνατότητα επαφής και σχέσεις αξιοπιστίας με όλα τα εμπλεκόμενα  μέρη και έχει την ικανότητα στο μέτρο του δυνατού να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της κρίσης. "Κάνουμε ότι είναι δυνατό να προστατεύσουμε την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή, να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα του ελληνισμού στην περιοχή", είπε.

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε τέλος ότι "κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται στην Ελλάδα σε τί κινδύνους μπορεί να βρεθεί η Ελλάδα αν κινηθεί ερασιτεχνικά και επιπόλαια όπως προτείνουν". "Ο τρόπος που αντιμετωπίζουν την εσωτερική πολιτική δεν μπορεί να ισχύσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο". "Οι ανευθυνότητες δεν μπορούν να μεταφερθούν σε διεθνές επίπεδο. Εάν το κάνουν το κόστος που θα πληρώσει η Ελλάδα θα είναι πανάκριβο", κατέληξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.