09 Μαρτίου 2014

Διαβάζοντας τα γκάλοπ

Αν ακούσει κάποιος προσεκτικά αυτά που λέει κάθε μέρα ο ΣΥΡΙΖΑ και μετά ρίξει μια προσεκτική ματιά στα γκαλοπ, θα διαπιστώσει οτι η αποτύπωση της κοινωνικής, πολιτικής πραγματικότητας ουδεμία σχέση έχει με την πολιτική ρητορική του Αλέξη Τσίπρα. Ακούγοντας τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για ανθρωπιστική κρίση και καταστροφή της χώρας λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης θα περίμενε να δει στα γκάλοπ μια εικόνα κατάρρευσης της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού και ταυτόχρονα μια απογείωση του ΣΥΡΙΖΑ και του αρχηγού του.

Αντί αυτών βλέπουμε τα εξής:

Πρώτον, η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ μειώνεται, αντί να διερύνεται στο δρόμο προς τις τριπλές κάλπες του Μαΐου.

Δεύτερον, ο Αντώνης Σαμαράς, αν και έχει αναλάβει μια αποστολή σωτηρίας της χώρας που ισοδυναμεί με πολιτική αυτοκτονία, λόγω του τεράστιου πολιτικού κόστους που συνεπάγεται, έχει σταθερά καλύτερη εικόνα στην κοινή γνώμη έναντι του Τσίπρα.

Τρίτον, οι λεγόμενες "αντιμνημονιακές" δυνάμεις, που υποτίθεται οτι πάνε για εκλογικό θρίαμβο με προοπτική να συνεργαστούν, υποχωρούν σε δύναμη στο συνόλό τους, αντί να ενισχύονται. Είναι χαρακτηριστικό οτι ο κατηγορούμενος ως "μνημονιακός" Σταύρος Θεοδωράκης παίρνει στο Ποτάμι του το 12% των ψηφοφόρων των αντιμνημονιακών ΑΝΕΛ και το 8% του αντιμνημονιακόυ ΣΥΡΙΖΑ!

Τέταρτον, ακόμη και σε τοπικό επίπεδο, οι υποψήφιοι που θα μαζεύουν τα σκουπίδια αντιμνημονιακά (Δούρου) και θα στηρίξουν τις διαδηλώσεις στους δρόμους της πόλης (Σακελλαρίδης) δεν εμφανίζουν καμιά δυναμική και κινδυνεύουν να μείνουν εκτός δεύτερου γύρου από αμφιβόλου αποτελεσματικότητας δοκιμασμένους ανθυποψηφίους τους όπως ο Καμίνης και ο Σγουρός.

Τι μας λένε όλα αυτά; Ότι οι πολίτες είναι ευτυχισμένοι με τη εφαρμογή του Μνημονίου ή μήπως οτι ειναι μαζοχιστές και θέλουν να επιβραβεύσουν τη πολιτική που τους ταλαιπωρεί και συχνά τους εξοργίζει;

Όχι βέβαια!

Μας λένε απλώς οτι βαρέθηκαν τα εύκολα ψέματα και τον ανέξοδο λαϊκισμό και αναζητούν, επιτέλους, λίγη σοβαρότητα. Εκεί που θα τη βρουν, κατά πάσα πιθανότητα θα εμπιστευτόυν το ούτως ή άλλως αβέβαιο και σίγουρα δύσκολο μέλλον τους.

Γιώργος Κουβαράς
www.zoomnews.gr/articles/item/59940-diavazontas-ta-galop