31 Μαρτίου 2014

Χάθηκε το μέτρο! Ο ΓΑΠ έβγαλε ανακοίνωση και κατηγορεί άλλους για πολιτικά παιχνίδιααπαντά αντί να το βουλώσει

Το γυαλί ανάμεσα στον νυν και στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δείχνει να έσπασε. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απευθύνθηκε -σύμφωνα με πληροφορίες- σε πολύ έντονο ύφος στον Γιώργο Παπανδρέου μετά την καταψήφιση του άρθρου 2 του πολυνομοσχεδίου για τις τράπεζες από τον πρώην πρωθυπουργό.
«Ντροπή σου γι’ αυτό που έκανες! Δεν με ενημέρωσες καν, ούτε ήρθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα να πεις τις απόψεις σου. Δεν με έπιασες καν να μου πεις ότι είχες πρόβλημα» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος ωστόσο δεν αντέδρασε και απλά κοιτούσε τον κ. Βενιζέλο.

«Οι υποκρισίες και τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση. Αυτές τις πρακτικές είναι που οφείλουμε να ανατρέψουμε. Όλοι κρινόμαστε, από την παράταξη και τον ελληνικό λαό» αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η νέα επίθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν έμεινε αναπάντητη από τον πρώην πρωθυπουργού ο οποίος σε γραπτή δήλωσή του… πέταξε πίσω το μπαλάκι του κ. Βενιζέλου περί «υποκρισιών και προσωπικών πολιτικών παιχνιδιών».


«Πράγματι, οι υποκρισίες και τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση. Αυτές τις πρακτικές είναι που οφείλουμε να ανατρέψουμε. Πράγματι, ουδείς έχει το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – που από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση, σήκωσαν και σηκώνουν ένα βάρος που δεν τους αναλογεί. Όλοι κρινόμαστε από την παράταξη και τον Ελληνικό λαό» σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Σε έντονο ύφος απευθύνθηκε και στον Απόστολο Κακλαμάνη, ο οποίος ψήφισε «παρών» στο άρθρο 2, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος του είπε ότι προσβάλλει και κοροϊδεύει το κόμμα.

«Προσβάλλεις την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Ούτε όταν μίλησες στη συνεδρίασή της, ούτε όταν μίλησες στην Ολομέλεια δεν είπες κάτι για τις τράπεζες» του είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.