07 Μαρτίου 2014

Ευτυχώς που ο Τσάβες δεν πέρασε απ' τη Νέα Ιωνία όσο κι αν θα θελε ο Δήμαρχός της... να έχει μερικούς νεκρούς από τις «αστικές αντιδραστικές δυνάμεις»

Χθές ο δήμαρχος του Καράκας έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή του προς τον Ραούλ Κάστρο με την οποία τον κατηγορεί ότι ευθύνεται για τη μιζέρια της Βενεζουέλας (πολλοί βενεζουελάνοι κατηγορούν την Κούβα και τους Κάστρο ότι κατευθύνουν τον Τσάβες παλαιότερα -αποκαλούσε τον Φιντέλ "πατέρα"- αλλά και τον Μαδούρο -"σπούδασε" ένα χρόνο στην "Σχολή πολτικής εκπαίδευσης" στην Κούβα! Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι για τις δολοφονίες και τις βιαιότητες των τελευταίων ημερών ευθύνονται κουβανοί "σύμβουλοι" της χούντας Μαδούρο).

Με αφορμή την χθεσινή επίσκεψη Κάστρο στη Βενεζουέλα ο Δήμαρχος του Καράκας τον καλεί

"εκ μέρους του λαού της Βενεζουέλας που θέλει να ζήσει σε ειρήνη και δημοκρατία, να σταματήσει να παρεμβαίνει στην Κυβέρνηση της Βενεζουέλας και να εμποδίζει την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων Leopoldo López και Iván Simonovis, να απαλλάξει τους φοιτητές από περαιτέρω νομικές κυρώσεις και να αφοπλίσει τους παρακρατικούς που στηρίζουν την κυβέρνηση"...

Την ίδια στιγμή, ο Δήμος Νέας Ιωνίας ο Δήμαρχός της κ. Ηρακλής Γκότσης (φώτο επάνω αριστερά), κάλεσε τους δημότες να πάρουν μέρος σε εκδήλωση μνήμης του Ούγκο Τσάβες, στις 5 Μαρτίου 2014: «για να τιμήσουμε τον ηγέτη της Μπολιβαριανής επανάστασης που αγωνίστηκε για τη χειραφέτηση και την ανεξαρτησία των λαών στο πλαίσιο των εκδηλώσεων σε παγκόσμια (;) κλίμακα ¨Ο Τσάβες πέρασε από εδώ¨».

Προχθές λοιπόν ο Δήμαρχος χαιρέτισε την εκδήλωση που έκανε η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, με τους 20 νεκρούς διαδηλωτές στην πλάτη, και μας θύμισε πόσο τιτανοτεράστιος ήταν ο Τσάβες


Με άλλα λόγια δηλ. είπε στους συνδημότες του:

Αφήστε τους διαδηλωτές να σκοτώνονται. Εμείς στη Νέα Ιωνία θα τιμάμε την «Επανάσταση».

Καμία σοβαρότητα, κανένα ίχνος μέτρου, κανένας σεβασμός στους νεκρούς. Φτάνει να υπηρετηθούν οι επιταγές του κόμματος που μας στηρίζει.

Πάντως μετά από τέτοια περιφρόνηση προς τα θύματα του καθεστώτος Μαδούρο, που ανάμεσά τους είναι και πολλοί νέοι φοιτητές της Βενεζουέλας, σίγουρα οι Ιωνιώτες θα σκέφτονται:

Ευτυχώς για τη Νέα Ιωνία «Ο Τσάβες δεν πέρασε από εδώ».

Έτσι για να γελάσετε (αν και δεν αρμόζει απέναντι στους 20 νεκρούς διαδηλωτές):

left.gr: Σήμερα, στη Ν. Ιωνία: «Η Επανάσταση και η κληρονομιά του Ούγκο Τσάβες»

Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει μια μεγάλη εκδήλωση για τον Κομαντάντε Ούγκο Τσάβες, στο πλαίσιο εκδηλώσεων σε όλο τον κόσμο με τίτλο: «Ο Τσάβες πέρασε από εδώ», ως φόρο τιμής στον Ηγέτη της Μπολιβαριανής Επανάστασης.

Η εκδήλωση «Η Επανάσταση και η Κληρονομιά του Ούγκο Τσάβες», θα λάβει χώρα την Τετάρτη 5 Μαρτίου στις 7 μ.μ., Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας (Πατριάρχου Ιωακείμ 4 – Πλησίον Σταθμού ΗΣΑΠ). Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βίντεο, μηνύματα αλληλεγγύης με τον λαό της Βενεζουέλας από πολιτικές προσωπικότητες, τοπικές αρχές εκπροσώπους συνδικάτων, και φίλους της Βενεζουέλας, με σκοπό να προωθήσουν την αγάπη του Κομαντάντε για τον λαό του και την υπεράσπιση της μεγάλης κληρονομιάς που άφησε.

Κατα τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθούν φωτογραφίες από την πολιτική ζωή του Ούγκο Τσάβες και το βίντεο με την τελευταία του δημόσια εμφάνιση σε ραδιοτηλεοπτικό σταθμό στη Βενεζουέλα στις 8 Δεκεμβρίου 2012, όπου ο Ηγέτης της Μπολιβαριανής Επανάστασης απήυθυνε το τελευταίο του μήνυμα προς τον λαό της Βενεζουέλας πριν να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στην Αβάνα της Κούβας, ζητώντας από όλους τους Βενεζουελάνους «Ενότητα, Αγώνα, Μάχη και Νίκη, για να διατηρηθεί η  μεγάλη πατρίδα».

Προσωπικότητες από το χώρο της ελληνικής πολιτικής που έχουν ταξιδέψει στη Βενεζουέλα ως διεθνείς παρατηρητές σε εκλογές που έχουν διεξαχθεί στη Βενεζουέλα, θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους κατα τη διάρκεια της επισκεψής τους και θα στείλουν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης. Οι προσωπικότητες που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον μεγάλο ηγέτη, θα μπορέσουν να περιγράψουν στο κοινό την εμπειρία τους δίπλα στον Ούγκο Τσάβες.

Το παρόν στην τιμητική εκδήλωση θα δώσουν καλλιτέχνες, νέοι, πολιτικές οργανώσεις, προσωπικότητες που έχουν ταξιδέψει στη Βενεζουέλα, κοινωνικά κινήματα αλληλεγγύης, διπλωμάτες, φίλοι και φίλες της Βενεζουέλας.

Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα με ιδιαίτερη τιμή, προσκαλεί ομάδες αλληλέγγυες με τη Βενεζουέλα, συνδικαλιστικές και πολιτικές οργανώσεις, καλλιτέχνες και ανθρώπους των γραμμάτων και όλο το ελληνικό κοινό να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτή την πρωτοβουλία, με στόχο την διάδοση των πολιτικών, οικονομικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών επιτευγμάτων της Μπολιβαριανής Επανάστασης που ξεκίνησε ο Κομαντάντε Ούγκο Τσάβες και συνεχίζει σήμερα ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν.

902.gr: Εκδήλωση της πρεσβείας της Βενεζουέλας στη Νέα Ιωνία

Εκδήλωση τιμής στον Τσάβες διοργάνωσε χθες η πρεσβεία της Βενεζουέλας στη Νέα Ιωνία, με ομιλία και του πρέσβη Φαρίντ Φερνάντες στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στη χώρα μας.

Το ΚΚΕ εκπροσώπησε ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ, της Γραμματείας της ΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, που απηύθυνε χαιρετισμό. Παρατίθεται ο χαιρετισμός του:

«Εκ μέρους του ΚΚΕ θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την πρόσκλησή σας να στη σημερινή εκδήλωση που πραγματοποιείται με την αφορμή της συμπλήρωσης ενός χρόνου από τον θάνατο του προέδρου Ούγκο Τσάβες.

Τιμούμε λοιπόν σήμερα τον Ούγκο Τσάβες, μια προσωπικότητα που σημάδεψε τη σύγχρονη ιστορία της χώρας του και της περιοχής κι έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια επίλυσης σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων στη χώρα του, ενάντια στην επιθετικότητα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και την ντόπια αντίδραση.

Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας για τις απόπειρες αποσταθεροποίησης της χώρας από αστικές αντιδραστικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης με τη στήριξη του ιμπεριαλισμού. Επιβεβαιώνουμε την αλληλεγγύη του ΚΚΕ με την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, της Βενεζουέλας. Η πείρα από το πραξικόπημα του 2002, που προετοιμάστηκε από καταστάσεις παρόμοιες με αυτές που βλέπουμε σήμερα, επιβεβαίωσε ότι οι λαοί έχουν τη δύναμη να ανατρέπουν πραξικοπήματα, και να ακυρώνουν σχέδια του ιμπεριαλισμού.

Στήριγμα για την απόκρουση τέτοιων αντιλαϊκών σχεδιασμών δεν αποτελούν οι αστικοί θεσμοί. Αναντικατάστατο εφόδιο στα χέρια της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων πάνω από όλα είναι η δική τους οργάνωση και κινητοποίηση. Μάλιστα όταν η εργατική τάξη κι οι σύμμαχοι της αποκτήσουν επίγνωση της πραγματικής τους δύναμης μπορούν όχι μόνο να ακυρώσουν τους σχεδιασμούς του ιμπεριαλισμού αλλά να ανατρέψουν την αστική εξουσία, το καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα. Οι επικίνδυνες εξελίξεις που διαδραματίζονται αυτές τις μέρες στη Βενεζουέλα σημαδεύουν το κύριο, ότι όσο παραμένει άλυτο το βασικό ζήτημα της εξουσίας, όποια λαϊκή κατάκτηση δεν μπορεί να θεωρείται εξασφαλισμένη.

Δεν πρέπει εξάλλου να ξεχάσουμε ότι τότε η ΕΕ, αυτή η λυκοσυμμαχία του κεφαλαίου την οποία στηρίζουν όλες ανεξαιρέτως οι άλλες πολιτικές δυνάμεις του συστήματος στη χώρα μας, βγήκε αμέσως πρώτη να αναγνωρίσει το πραξικόπημα, αποδείχνοντας για άλλη μια φορά τον αντιδραστικό, εχθρικό προς όλους τους λαούς χαρακτήρα της. Είναι η ίδια ένωση του κεφαλαίου που βρίσκεται πίσω από όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που βασανίζουν αυτή την περίοδο το λαό μας, που διατηρεί την απαράδεκτη κοινή θέση ενάντια στην σοσιαλιστική Κούβα, που καταγράφει ως τρομοκρατική οργάνωση λαϊκά κινήματα όπως οι FARC της Κολομβίας.

Παρακολουθούμε και σήμερα τις εξελίξεις στην περιοχή. Παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις που υπάρχουν κι αυτήν την ώρα συγκεντρώνουμε την προσοχή μας στην έκφραση αποφασιστικής αλληλεγγύης στην απόκρουση των υπονομευτικών ενεργειών που στρέφονται ενάντια στις επιλογές του λαού της Βενεζουέλας.

Το ΚΚΕ στηρίζει τη δράση του ΚΚ Βενεζουέλας και αναδεικνύει ότι η πείρα επιβεβαιώνει πως ο καπιταλισμός δεν παίρνει από γιατρειά. Ότι η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών απαιτεί την ανατροπή της καπιταλιστικής εξουσίας, απαιτεί την άνοδο της οργάνωσης της εργατικής τάξης, την ένταση της πάλης για την κατάργηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, για την εργατική-λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό».