05 Μαρτίου 2014

Στην Ισπανία της κρίσης οι γυναίκες κάνουν μαθήματα πορνείας για να βγουν στα σκοτεινά μονοπάτια -Πόσο κοστίζουν οι «σπουδές»

Η είδηση μπορεί να φαντάζει ψεύτικη. Και όμως είναι άκρως αληθινή. Στην Ισπανία οι γυναίκες παρακολουθούν σεμινάρια πορνείας προκειμένου να εξασφαλίσουν μία καλή θέση... στο πεζοδρόμιο.

Η ιδέα «γεννήθηκε» από την ένωση Asociación de Profesionales del Sexo, η οποία δραστηριοποιείται στη βιομηχανία του έρωτα στη Βαρκελώνη.

Τον περασμένο μήνα η συγκεκριμένη ένωση διοργάνωσε για τις ενδιαφερόμενες ένα τετράωρο μάθημα, το οποίο κόστιζε 45 ευρώ.

«Όλοι οι επαγγελματίες χρειάζονται εκπαίδευση. Δεν είναι εύκολο επάγγελμα. Δεν υπάρχει άλλο επάγγελμα που να μοιράζεσαι τέτοιου είδους οικειότητα με κάποιον» ανέφερε στην Guardian στη διοργανώτρια των μαθημάτων, Conxa Borrell.
Την ίδια στιγμή, η Conxa Borrell εξαπέλυσε επίθεση στα μέσα ενημέρωσης, τα οποία, όπως υποστήριξε, προβάλλουν τις γυναίκες που εργάζονται ως πόρνες ως ένα κομμάτι κρέας «με μάτια και τρεις τρύπες. Αυτό είναι απολύτως ψευδές» σημείωσε.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η ίδια, 15 γυναίκες έως και 50 ετών παρακολούθησαν το τετράωρο μάθημα. Πρόκειται για γυναίκες, οι οποίες είχαν εργαστεί στο παρελθόν ως πόρνες και για γυναίκες που θα έμπαιναν για πρώτη φορά στη ζωή τους στα σκοτεινά δρομάκια.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη Conxa Borrell ο χρόνος των μαθημάτων είναι πολύ μικρός για να μάθει μία γυναίκα πως να αντιμετωπίζει το στίγμα της πορνείας, τα κόλπα στο σεξ, τα φορολογικά θέματα και το μάρκετινγκ.

Θα πραγματοποιηθεί, όπως ανέφερε, και δεύτερο μάθημα μετά μεγάλη εκδήλωση ενδιαφέροντος. «Κανένας άλλος δεν μπορεί να διδάξει αυτά τα πράγματα. Ούτε ψυχολόγοι, ούτε ανθρωπολόγοι, ούτε πολιτικοί αναλυτές. Μόνο πόρνες», υπογράμμισε.

Τα μαθήματα έφεραν οργή...

Η εκπαίδευση των συγκεκριμένων γυναικών που επιλέγουν το δρόμο της πορνείας φαίνεται πως προκάλεσε αντιδράσεις των φεμινιστριών. Μέλη της οργάνωσης Partido Feminista de España αναμένεται εντός της εβδομάδας να ζητήσουν συνάντηση με πολιτικούς προκειμένου να εκδηλώσουν την ανησυχία τους για το θέμα.