10 Μαρτίου 2014

Δικάζεται ο κρατούμενος του «κολαστήριου Κορυδαλλού»

Δικάζεται τη Δευτέρα ο κρατούμενος που δημοσιοποίησε τις συνθήκες νοσηλείας στο νοσοκομείο Κορυδαλλού «Άγιος Παύλος». Ο κρατούμενος παραπέμφθηκε ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού εγκαλούμενος για την κατοχή κινητού τηλεφώνου.

«Ο λόγος που ο Γ.Κ. προέβη σε αυτήν την κίνηση είναι γιατί βλέποντας και ζώντας τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στον “Άγιο Παύλο”, θεώρησε ότι αυτός είναι ένας από τους τρόπους που το θέμα μπορούσε να δημοσιοποιηθεί, αφού όσες φορές κι αν κατέφυγαν στις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες κράτησης και νοσηλείας, δεν υπήρξε ανταπόκριση», δηλώνει στο «Έθνος» ο δικηγόρος του, Γιώργος Θωμάς. «Ειδικά οι εισαγγελικές και υγειονομικές Αρχές, οι οποίες επόπτευαν τις φυλακές Κορυδαλλού, κώφευαν σε όλα τους τα αιτήματα για πολλούς μήνες», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι οι φωτογραφίες από το «κολαστήριο Κορυδαλλού» προκάλεσαν σωρεία αντιδράσεων μετά την δημοσιοποίησή τους. Στο νοσοκομείο των φυλακών φιλοξενούνται 200 ασθενείς σε χώρο για 60 άτομα. Όπως λένε οι ίδιοι, «εκτίουν ποινή θανάτου», αφού η επίβλεψη των αρρώστων, ορισμένοι από τους οποίους πάσχουν από βαριά νοσήματα, γίνεται από μόλις δύο γιατρούς. Για να διαμαρτυρηθούν, οι κρατούμενοι πραγματοποιούν απεργία πείνας και αποχή από τα φάρμακά τους από τις 16 Φεβρουαρίου.

Οι ασθενείς ζητούν να στελεχωθεί το νοσοκομείο με επαρκές προσωπικό, γιατρούς και νοσηλευτές και να περάσει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας όπως ορίστηκε με νόμο πριν από τέσσερα χρόνια.

tvxs.gr/node/150186