10 Μαρτίου 2014

Ευάγγελος Μητσοτάκης: Ο ανιψιός του επίτιμου, μετρ του Ομπάμα και των Οσκαρ, αποκαλύπτει τις παραξενιές των σταρ και των Αμερικανών πολιτικών [εικόνες]

O Eυάγγελος Μητστοτάκης, ανιψιός του επίτιμου, καθώς ο παππούς του και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είναι ξαδέλφια, μπαινοβγαίνει με άνεση στον Λευκό Οίκο, πήγε στην πρόσφατη απονομή των Οσκαρ, ενώ συχνά πυκνά ταΐζει τους χολιγουντιανούς σταρ. Ολα αυτά χάρη στη δουλειά του που τον βάζει στα μεγάλα σαλόνια και δεν είναι άλλη από το εστιατόριό του στην Ουάσινγκτον.
Την περασμένη εβδομάδα ο Ευάγγελος Μητσοτάκης, σε συνεργασία με τον Αυστριακό σεφ και φίλο του Βόλφγκανγκ Πουκ, ετοίμασαν το μενού των Οσκαρ. Οπως αποκαλύπτει μιλώντας στα «Παραπολιτικά», εμείς μπορεί να βλέπουμε τους σταρ να τρώνε, αλλά δείπνο δίνετε κάθε χρόνο. Το φαγηγό σερβίρεται σε μη ορατούς τηλεοπτικούς χρόνους, κατά την άφιξη των σταρ, στα διαλείμματα και αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απονομής. «Πέρα από το βασικό μενού, τα πιάτα διαμορφώνονται με βάση και τις ιδιαιτερότητες ή τις αλλεργίες που μπορεί να έχουν οι καλεσμένοι. Για παράδειγμα, ο Μπραντ Πιτ είναι αυστηρά χορτοφάγος, όπως και η Νάταλι Πόρτμαν, ενώ η Μαντόνα δεν τρώει καθόλου γαλακτοκομικά» προσθέτει ο Ευάγγελος Μητσοτάκη.

Ο Ευάγγελος Μητσοτάκης, δεν ταΐζει, όμως, μόνο τους χολιγουντιανούς σταρ, αλλά και τους Αμερικανούς πολιτικούς. Τα τελευταία χρόνια είναι ένας εκ των τριών επίσημων μετρ της αμερικανικής προεδρίας. «Συμμετέχω σε όλα τα επίσημα γεύματα του Μπαράκ Ομπάμα, μαζί με άλλους δύο υπεύθυνους, οι οποίοι ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό της προεδρίας. Ωστόσο, το αφεντικό μας δεν είναι ο Αμερικανός πρόεδρος, αλλά η Μισέλ Ομπάμα. Εκείνη έχει την ευθύνη σε ό,τι αφορά το φαγητό και το ποτό, αλλά και για κάποια προαγωγή στη βαθμίδα. Δεν έχει καμία εμπλοκή σε αυτά ο κ. Ομπάμα».


«Ο Μπαράκ Ομπάμα είναι αυτό που λέμε "Αμερικανάκι". Του αρέσουν τα burgers και τα σάντουιτς, ενώ τρώει πολλά γλυκά και παγωτά. Τα μεσημέρια πηγαίνει στο εστιατόριο απέναντι από τον Λευκό Οίκο, φυσικά με τη συνοδεία του, για να αγοράσει σάντουιτς για εκείνον, αλλά και όλο το προσωπικό. Οταν είχαμε εδώ τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, του είχε πάει και φάγανε μπέργκερ. Από την άλλη, η Μισέλ προτιμά τη μεσογειακή διατροφή, γι' αυτό και καλλιεργεί βιολογικά προϊόντα στον κήπο που βρίσκεται στο πίσω μέρος του Λευκού Οίκου, ενώ το αγαπημένο της έδεσμα είναι η χωριάτικη σαλάτα με ψητό κοτόπουλο» αναφέρει.

Εκτος από τον Ομπάμα, ο Ευάγγελος Μητσοτάκης έχει συνεργαστεί με τον Τζορτζ Μπους, την Χίλαρι Κλίντον και τον Τζο Μπάιντεν, αλλά και λαμπερούς σταρ, όπως η Μαντόνα, ο Ρόμπερτ ντε Νίρο, ο Aρνολντ Σβαρτζενέγκερ, η Μέριλ Στριπ και ο Σιλβέστερ Σταλόνε, οργανώνοντας τα επίσημα γεύματά τους.


Οσο για τη γνωστή πολιτική οικογένειά του στην Ελλάδα, ο Ευάγγελος Μητσοτάκης αναφέρει: «Εχω επικοινωνία με τον πρόεδρο, αλλά και με τα ξαδέρφια μου, την Ντόρα και τον Κυριάκο. Μάλιστα, είχα αναλάβει την επίσημη δεξίωση που είχε γίνει στο "Grand Resort" στο Λαγονήσι, για τα 55 χρόνια γάμου της Μαρίκας και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη».