02 Μαρτίου 2014

Στα κατεχόμενα ζει ο δολοφόνος του Σουηδού πρωθυπουργού Ούλωφ Πάλμε

Στα κατεχόμενα και μάλιστα στην Κερύνεια κατέφυγε ο φερόμενος ως δολοφόνος του πρώην Σουηδού Πρωθυπουργού, Όλαφ Πάλμε το 1986, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της Αφρίκα.

Επικαλούμενη τη σουηδική εφημερίδα “Svenska Dagbladet” και δημοσίευμά της περί συνάντησης δημοσιογράφου με τον φερόμενο ως δολοφόνο του Πάλμε, η Αφρίκα γράφει ότι...
ο Bertil Wedin ζει εδώ και 30 χρόνια στα κατεχόμενα. Ο Wedin φέρεται επίσης ότι στο τέλος της δεκαετίας του 1960 είχε υπηρετήσει στο αρχηγείο ασφαλείας του τάγματος των ΗΕ στην Κύπρο.

Επικαλούμενη τη σουηδική εφημερίδα, η τ/κ εφημερίδα γράφει ότι δημοσιογράφος από τη Σουηδία ήρθε τις προηγούμενες ημέρες στην κατεχόμενη Κερύνεια και συναντήθηκε με τον φερόμενο ως δολοφόνο του Όλαφ Πάλμε, ο οποίος όμως αρνήθηκε τις κατηγορίες. Με σκοπό να ενημερώσει για το ποιοι διέπραξαν τη δολοφονία, ο Wedin είχε πάει και στη σουηδική Πρεσβεία και στη σουηδική αστυνομία αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση, σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστηρίζει το δημοσίευμα.

Η Αφρίκα διερωτάται, καταλήγοντας, εφόσον το θέμα αναφέρεται τις τελευταίες ημέρες συνεχώς στο σουηδικό Τύπο, η «αστυνομία» στα κατεχόμενα τι κάνει γι’ αυτό.

http://www.newsit.com.cy/default.php?pname=Article&art_id=130844&catid=7