04 Μαρτίου 2014

Θεοδωράκης: "Το ευρωψηφοδέλτιο θα ανακοινωθεί αργότερα"-Ποια είναι η ξανθιά δημοσιογράφος δίπλα του

Ιδέες και από την Αριστερά και από τις φιλελεύθερες δυνάμεις «κλέβει» ο Σταύρος Θεοδωράκης στο νέο του εγχείρημα στην πολιτική, όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή Τύπου που παραχωρεί αυτήν την ώρα, παρουσιάζοντας επισήμως το «Ποτάμι».

«Το Ποτάμι είναι ένα κίνημα που κλέβει ιδέες και από την Αριστερά και από τις φιλελεύθερες δυνάμεις. Γιατί σήμερα απαιτούνται λύσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «από τα παιδικά μου χρόνια προσδιορίζομαι ως αριστερός. Το θέμα, όμως, είναι τι ορίζεται ως αριστερό σήμερα. Π.χ. η Αριστερά αρνείται την αξιολόγηση που εγώ θεωρώ ότι πρέπει να είναι μείζον αίτημα της Αριστεράς».
Επίσης, ο κ. Θεοδωράκης ξεκαθάρισε πως δεν είναι ευρωσκεπτικιστής, τονίζοντας πως παρά το γεγονός ότι υπάρχουν κάποια σύννεφα το τελευταίο διάστημα με τους εταίρους της χώρας, «οι σύμμαχοί μας είναι οι Ευρωπαίοι».
«Με το Ποτάμι δεν μπορώ να διαβεβαιώσω ότι θα 'ναι όλα επαναστατικά, αλλά θα 'ναι όλα διαφορετικά» συμπλήρωσε.
Ερωτηθείς σε ποια ευρωομάδα θα ενταχθεί ο νέος πολιτικός φορέας, αν μπει στο Ευρωκοινοβούλιο, απάντησε: «Θα το αποφασίσουμε αφού πάμε στις Βρυξέλλες. Θα δώσουμε ένα διάστημα δύο - τριών εβδομάδων ώστε να βγάλουμε συμπεράσματα».
Ο γνωστός δημοσιογράφος έκανε και ένα σχόλιο αναφορικά με τις υποψηφιότητες για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όπως είπε χαρακτηριστικά «οι υποψήφιοι για την Κομισιόν υπερασπίζονται περισσότερο τις γραφειοκρατικές ελίτ, το χθες».
Τέλος ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι δεν θα ανακοινώσει σήμερα τα ονόματα των υποψήφιων ευρωβουλευτών αλλά αργότερα, όταν θα τα ανακοινώσουν και τα υπόλοιπα κόμματα.

Oταν ερωτήθηκε σχετικά με την χρηματοδότηση μέσω ίντερνετ, απάντησε.

«Δεν χρειάζονται πολλά λεφτά για τις Ευρωεκλογές - πέρα απ' αυτά της περιοδείας μου και κάποια μικρά έξοδα γραφείων (που ευτυχώς είναι προσφορά μιας κυρίας που μας πήρε τηλέφωνο και είπε ''σας δίνω ένα χώρο για να στεγαστείτε''). Επίσης, στο σάιτ υπάρχουν ήδη 6.000 άτομα που θέλουν να δώσουν αυτά τα 10 ευρώ. Μπλέξαμε βέβαια με τη γραφειοκρατία και δεν έχουμε ενεργοποιήσει ακόμα τη δυνατότητα του κόσμου να μας δίνει λεφτά».

Ποια είναι η ξανθιά δημοσιογράφος που κάθεται δίπλα στον Σταύρο Θεοδωράκη, στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου
Πριν καν πάρει το λόγο ο επικεφαλής της κίνησης «Το Ποτάμι» Σταύρος Θεοδωράκης, στην εκδήλωση στο Γκάζι για την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου, το λόγο πήρε, παρουσιάζοντας τον εαυτό της, μια ξανθιά γυναίκα που καθόταν πλάι του: η δημοσιογράφος Γεωργία Λινάρδου.

Η Γεωργία Λινάρδου ξεκίνησε να εργάζεται στα μέσα ενημέρωσης το 1993. Πρώτη της δουλειά στο ραδιοφωνικό σταθμό ΩΧ FM. Ακολούθησε ο Flash 9,61, αλλά και η συνεργασία με τους τηλεοπτικούς σταθμούς Mega, Αnt-1, Αlpha. Συγκεκριμένα, εργάστηκε στις ομάδες των δημοσιογραφικών εκπομπών των Γιάννη Δημαρά, Λιάννας Κανέλλη, Αλέξη Παπαχελά και άλλων.

Από το 1996 έως σήμερα εργάζεται στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» και το περιοδικό «Έψιλον», ενώ διετέλεσε και αρχισυντάκτρια του περιοδικού «Nemecis» της Λιάνας Κανέλλη. Το 2008 έγραψε και εξέδωσε το βιβλίο «May Day, May Day».