09 Μαρτίου 2014

Έντεκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν πήγαν στην συνδιάσκεψη της Ελιάς ακολουθώντας την έμμεση παρότρυνση του ΓΑΠ

Ποιοι δηλώνουν «δικαιολογημένα απόντες»

Άτυπη κοινοβουλευτική ομάδα συγκάλεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στο περιθώριο της Συνδιάσκεψης της Ελιάς. Εκεί διαπίστωσε ότι 11 βουλευτές από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος ήταν απόντες, τόσο χθές, όσο και σήμερα, γεγονός που αποτυπώνει την απροθυμία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ να συμμετέχουν στο πολιτικό εγχείρημα. Βέβαια, οι 8 από τους 11 δικαιολογήθηκαν, όταν συνεργάτες του κ. Βενιζέλου επικοινώνησαν μαζί τους.

Αδικαιολογήτως απόντες ήταν οι κκ Χρυσοχοΐδης, Σηφουνάκης και Μωραΐτης. Κατά την άτυπη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας οι βουλευτές που παρέστησαν εισηγήθηκαν να υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτών και υποψηφίων ευρωβουλευτών, το οποίο θα προβλέπεται νομοθετικά και όχι με κομματικές αποφάσεις κατά το παράδειγμα της Νέας Δημοκρατίας.

Η δεύτερη μέρα της Συνδιάσκεψης χαρακτηρίστηκε από την απουσία κόσμου, αφού το μεσημέρι της Κυριακής οι εργασίες ξεκίνησαν μπροστά... σε άδεια καθίσματα. Κεντρικό θέμα συζήτησης των λίγων παρευρισκομένων ήταν η απόφαση να απέχει ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου. Όμως δεν απείχε μόνο αυτός, αλλά και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται στη σφαίρα επιρροής του.

Σύμφωνα με βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος σε κάτ´ ιδίαν συζήτηση που είχε μαζί του είπε πως στην τηλεφωνική συνομιλία του την Παρασκευή το βράδυ με τον κ. Παπανδρέου, του είπε πως η επιτυχία της κυβέρνησης θα εξελιχθεί προς όφελός του, αφού θα δικαιωθεί για τις επιλογές του.

Το απόγευμα της Κυριακής και συγκεκριμένα στις 7:00 είναι προγραμματισμένη ομιλία του υποψήφιου προέδρου για την Ευωπαϊκή Επιτροπή κ. Μάρτιν Σουλτς. Ο υποψήφιος πρόεδρος για την ΕΕ αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του θα μεταβεί στο ξενοδοχείο Χίλτον όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη. Η συνάντηση των δύο ανδρών θα είναι η δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες, αφού την προηγούμενη εβδομάδα είχαν την ευκαιρία να βρεθούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του κ. Κουβέλη στις Βρυξέλλες.