12 Μαρτίου 2014

Έχασαν το Boeing για 45 λεπτά! Συγγενείς επιβατών πέταξαν μπουκάλια στους υπεύθυνους! Τα τελευταία λόγια: Εντάξει, καληνύχτα! Το ψάχνουν σε μια περιοχή όση η Μεγάλη Βρετανία ΒΙΝΤΕΟ

- Σε μια περιοχή 27.000 τετραγωνικών ναυτικών μιλίων εκτείνονται οι έρευνες για το αγνοούμενο αεροπλάνο με τους 239 επιβάτες 
- 42 πλοία και 39 αεροσκάφη από 12 χώρες μετέχουν στις έρευνες 
- Το Boeing των Malaysia Airlines χάθηκε από τα ραντάρ αλλά εντοπίστηκε ξανά 45 λεπτά μετά, πριν εξαφανιστεί οριστικά 
- Τη δεύτερη φορά εντοπίστηκε 200 μίλια από το νησί Πενάνγκ, στη δυτική ακτή τηςΜαλαισίας

Σκοτάδι, εικασίες και τίποτα άλλο. Το Boeing των Malaysian Airlines παραμένει εξαφανισμένο για πέμπτη μέρα, με τις αρχές της Μαλαισίας να είναι ανίκανες να δώσουν σαφείς απαντήσεις τους συγγενείς των 239 επιβαινόντων που αγνοούνται μαζί με το αεροπλάνο.
Κανείς δε μπορεί να απαντήσει στο τι συνέβη και το αεροπλάνο εξαφανίστηκε ξαφνικά από τα ραντάρ ενώ βρισκόταν μόλις μια ώρα και κάτι στον αέρα, μετά την απογείωση από το διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο.

Το νέο στοιχείο που έδωσε στη δημοσιότητα οι μαλαισιανές αρχές στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης είναι πως το Boeing εντοπίστηκε για τελευταία φορά από τα ραντάρ στη 01:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου (τοπική ώρα) στον κόλπο της Ταϊλάνδης, εξαφανίστηκε για 45 λεπτά πριν το εντοπίσει ραντάρ του στρατού, στις 02:15, 200 ναυτικά μίλια βόρειοδυτικά του νησιού Πενάνγκ, κοντά στα Στενά της Μάλακα.



Οι αρχές της Μαλαισίας αρνούνται πως... έχουν χάσει τ’ αυγά και τα πασχάλια και υποστηρίζουν πως εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και το να έκανε αναστροφή το αεροπλάνο, γι’ αυτό και διεύρυναν την περιοχή των ερευνών στα 27.000 ναυτικά τετραγωνικά μίλια, μια περιοχή όση η Μεγάλη Βρετανία!

Οι έρευνες, στην οποία μετέχουν 42 πλοία και 39 αεροσκάφη από 12 χώρες, διεξάγονται πλέον και στις δυο πλευρές της δυτικής χερσονήσου της Μαλαισίας.

Τα τελευταία λόγια: Εντάξει, καληνύχτα

Οι συγγενείς των 239 επιβαινόντων παραμένουν στην αγωνία και το σκοτάδι. Τα παράπονά τους για την εταιρία, τεράστια. Κάποιος, στην Κίνα, έφτασε χθες σε σημείο να πετάξει μπουκάλι από την απόγνωση. Θέλουν απαντήσεις και βρίσκουν συνεχώς νέα ερωτήματα.

Ζήτησαν συνάντηση και ενημέρωση από την κυβέρνηση της Μαλαισίας. Και την είχαν το πρωί της Τετάρτης σε ένα ξενοδοχείο στο Πεκίνο, όπου έχουν συγκεντρωθεί και περιμένουν εναγωνίως εξελίξεις για την τύχη των δικών τους ανθρώπων.






Το μόνο που τους αποκαλύφθηκε, όμως, είναι η τελευταία επικοινωνία των πιλότων με τον Πύργο Ελέγχου. Έγινε λίγο πριν εξαφανιστεί το αεροπλάνο από τα ραντάρ. "Εντάξει, καληνύχτα" ήταν οι τελευταίες λέξεις που ακούστηκαν από το πιλοτήριο του μοιραίου Boeing.

"Στη συνέχεια, η πτήση χάθηκε από τα ραντάρ" είπε στους συγγενείς των Κινέζων επιβατών ο πρέσβης της Μαλαισίας στην Κίνα, Ντατούκ Ισκαντάρ Σαρουντίν.

Συγγενείς επιβατών του μοιραίου Boeing πέταξαν μπουκάλια στους υπεύθυνους των ερευνών

Χάος επκράτησε στην πρώτη συνάντηση των συγγενών των 293 αγνοουμένων επιβατών της μοιραίας πτήσης της Malaysia Airlines, με αξιωματούχους της κινεζικής κυβέρνησης, που έχουν αναλάβει τις έρευνες. Η οργή ήταν έκδηλη και πέρα από τις φωνές, κάποιοι δεν δίστασαν να πετάξουν ακόμη και μπουκάλια, προς την πλευρά των αξιωματούχων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε στο Πεκίνο, οι συγγενείς των αγνοουμένων ζήτησαν απαντήσεις για το θρίλερ που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Παρά την προσπάθεια των αξιωματούχων να πείσουν τους συγγενείς ότι οι Αρχές κάνουν ό,τι μπορούν, η οργή και η απογοήτευσή τους από τους χειρισμούς της κινεζικής κυβέρνησης στην αναζήτηση των αγαπημένων τους προσώπων, τους κυρίευσε με αποτέλεσμα να επικρατήσει το απόλυτο χάος.

«Πού ήσασταν τόσο καιρό;». «Πείτε μας ποιες είναι οι πιθανότητες επιβίωσης των επιβαινόντων» είπε ένας άλλος, ενώ μια γυναίκα φώναζε «άχρηστη κυβέρνηση».