13 Μαρτίου 2014

Κινέζοι λένε ότι βρήκαν συντρίμμια του χαμένου αεροπλάνου;Υπήρχε ρωγμή στο Boeing; Έπεσε σαν το Helios; (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Βρέθηκαν συντρίμμια του αεροσκάφους;

Ένας κινεζικός δορυφόρος έχει πιθανόν εντοπίσει τρία «αντικείμενα που επιπλέουν», τα οποία θα μπορούσαν να αποτελούν κομμάτια του εξαφανισμένου αεροσκάφους της Malaysia Airlines που αγνοείται από τα ξημερώματα του Σαββάτου, αναφέρει το πρακτορείο Ειδήσεων της Κίνας.

Τα κομμάτια εντοπίστηκαν στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας μεταξύ του Βιετνάμ και της Μαλαισίας. Δεν έγινε άμεσα σαφές εάν τα αντικείμενα αυτά αποτελούν μέρος του εξαφανισμένου αεροσκάφους.

Το μέγεθος των αντικειμένων φέρεται ότι είναι 13 επί 18 μέτρα, 14 επί 19 μέτρα και 24 επί 22 μέτρα.

Η περιοχή όπου έχουν πιθανόν εντοπιστεί τα συντρίμμια βρίσκεται βορειοανατολικά των δυτικών ακτών της Μαλαισίας και νότια του Βιετνάμ.

Η επίμαχη φωτογραφία

Στη δημοσιότητα δόθηκε φωτογραφία δορυφόρου, στην οποία Κινέζοι αξιωματούχοι θεωρούν ότι φαίνονται τα συντρίμμια του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών, το οποίο έχει εξαφανιστεί εδώ και έξι ημέρες.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN η συγκεκριμένη φωτογραφία δημοσιεύτηκε από την κρατική διοίκηση επιστημών και τεχνολογίας της Κίνας και τραβήχτηκε στις 9 Μαρτίου. Το σημείο όπου τραβήχτηκε η φωτογραφία δορυφόρου βρίσκεται στη θάλασσα της Νότιας Κϊνας.

Μένει να επιβεβαιωθεί ότι στη συγκεκριμένη φωτογραφία απεικονίζονται τα συντρίμμια του αεροσκάφους στο οποίο επέβαιναν 239 άτομα. Σε περίπτωση ωστόσο που η συγκεκριμένη πληροφορία είναι αληθής, το σημείο της συντριβής του αεροπλάνου τοποθετείται πολύ πιο μακριά από εκείνο στο οποίο είχε εντοπιστεί για τελευταία φορά στα ραντάρ.

Υπήρχε ρωγμή στο Boeing;

Την ώρα που οι συγγενείς των 239 επιβαινόντων του εξαφανισμένου Boeing 777 παραμένουν στο... σκοτάδι και οι έρευνες συνεχίζονται στις δυο πλευρές της δυτικής χερσονήσου της Μαλαισίας, οι αρχές πρροσπαθούν να ρίξουν φως στο μυστήριο, εστιάζοντας σε πιθανά τεχνικά προβλήματα.

Η υπόθεση του αεροσκάφους "φάντασμα" παίρνει νέα τροπή, μετά την απόκάλυψη ότι η Malaysia Airlines είχε λάβει εντολή να ελέγξει το αεροσκάφος για ρωγμές.

Κατά τη διάρκεια μιας ξαφνικής πτώσης της πίεσης μέσα στην καμπίνα, το πλήρωμα και οι επιβάτες μπορούν να χάσουν τις αισθήσεις τους, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να πετάει ανεξέλεγκτο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η συντριβή ενός learjet στη Νότια Ντακότα, το 1999, στο οποίο μάλιστα επέβαινε και ο παίκτης του γκολφ, Payne Stewart. Το αεροσκάφους πετούσε ανεξέλεγκτο για πολλές ώρες ανεξέλεγκτο, καθώς τόσο το πλήρωμα, όσο και οι επιβάτες είχαν χάσει τις αισθήσεις τους, λόγω έλλειψης οξυγόνου που προκαλείται από την απώλεια πίεσης στην καμπίνα.

Η κυβέρνηση της χώρας επιμένει ότι το αεροσκάφος θα εντοπιστεί, ωστόσο ήδη δυο υπουργοί τόνισαν ότι οι έρευνες μπορεί να διαρκέσουν μήνες. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο υπουργός Μεταφορών στην Daily Telegraph: "Πιστεύω πως ό,τι και να έχει συμβεί, το αεροσκάφος θα βρεθεί. Αν θυμάστε, στην περίπτωση της Air France χρειάστηκαν εβδομάδες για να εντοπιστεί".

"Είδα το αεροσκάφος να φλέγεται"

Κι ενώ οι έρευνες συνεχίζονται, συγκλονίζει η τελευταία μαρτυρία ενός εργαζομένου σε εξέδρα άντλησης πετρελαίου στις νοτιοανατολικές ακτές του Βιετνάμ που υποστήριξε πως είδε το αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών τυλιγμένο στις φλόγες να καταλήγει στη θάλασσα.


Όπως αναφέρει το δίκτυο ABC και ο δημοσιογράφος Μπομπ Γούντραφ, ο Μάικλ ΜακΚέι έστειλε επιστολή αρχικά στην εταιρία όπου εργάζεται και στη συνέχεια στις αρχές του Βιετνάμ αναφέροντας όσα είδε.

«Πιστεύω ότι είδα το αεροσκάφος των Malaysia Airlines να πέφτει. Η ώρα είναι ακριβής […] Είδα το αεροπλάνο να φλέγεται και να πέφτει ακέραιο στη θάλασσα, μέχρι που οι φλόγες έσβησαν έπειτα από 10 - 15 δευτερόλεπτα», γράφει στην επιστολή του ο ΜακΚέι.

Οι αρχές του Βιετνάμ επιβεβαίωσαν πως έλαβαν την αναφορά του εργαζομένου, ωστόσο έπειτα από έρευνα δήλωσαν πως δεν εντόπισαν τίποτα σχετικό με το αεροσκάφος που εξαφανίστηκε.


newsit.gr

SKYNews: Ανοιχτό το ενδεχόμενο της αποσυμπίεσης για το Boeing

Το δίκτυο SkyNews, μετέδωσε ρεπορτάζ, εξετάζοντας το ενδεχόμενο η εξαφάνιση του Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμών που εξαφανίστηκε το Σάββατο, να προκλήθηκε από την ξαφνική αποσυμπίεση του θαλάμου του αεροπλάνου. Μάλιστα στο ρεπορτάζ αναφέρθηκε και η τραγωδία που είχε συμβεί το καλοκαίρι του 2005 με την πτήση της Κυπριακής εταιρείας «ΗΛΙΟΣ».

Δείτε το βίντεο του mega