28 Μαρτίου 2014

«Σφάζει με το γάντι» η Deutsche Bank τον Αλέξη Τσίπρα

«Παρότι ο Τσίπρας έχει ρίξει τους τόνους της ρητορικής του τελευταία, ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στο στρατόπεδο της σκληρής αριστεράς».

«Σφάζει με το γάντι» η Deutsche Bank τον Αλέξη Τσίπρα, παρά τα ανοίγματα προς τον γερμανικό παράγοντα που επιχειρούν να κάνουν στελέχη όπως ο Γ. Δραγασάκης.
Σε έκθεσή της για τον ευρωσκεπτικισμό ενόψει των ευρωεκλογών η γερμανική τράπεζα αφιερώνει ένα κεφάλαιο και για τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι παρά την προσπάθεια να χαμηλώσουν τους τόνους πρόκειται για μια σκληρή αριστερά.

«Ο νεαρός, χαρισματικός ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θεωρεί τον εαυτό του εκπρόσωπο του έθνους που υποφέρει από καιρό και βλέπει την ΕΕ σαν το βασικό εχθρό του, έναν εχθρό που επιβαρύνει το λαό του με πακέτα διάσωσης», σημειώνει η Deutsche.

«Οι ομιλίες του συχνά δημιουργούν την εντύπωση ότι το γιγαντιαίο χρέος της Ελλάδας δημιουργήθηκε πρακτικά χωρίς τη συμμετοχή του έθνους ή της κυβέρνησης. Θεωρεί υπαίτιο το ‘διεθνές κεφάλαιο’. Ο Τσίπρας θέλει να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση μέσω ενός υψηλότερου φόρου στους πλούσιους εφοπλιστές, της κρατικοποίησης των τραπεζών και της αύξησης των συντάξεων», προσθέτει.

Και συνεχίζει:. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει το φραστικό ριζοσπαστισμό του σε εκφράσεις όπως αυτή περί ‘κατοχής’ της Ελλάδας από την ΕΕ και τη Γερμανία και αναφερόμενος στους κυβερνητικούς αξιωματούχους ως ‘απατεώνες’. Παρότι ο Τσίπρας έχει ρίξει τους τόνους της ρητορικής του τελευταία, ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στο στρατόπεδο της σκληρής αριστεράς».

Η αναφορά της Deutsche Bank στην Ελλάδα τελειώνει με μια προειδοποίηση: “Αυτή η αλλαγή πλεύσης δείχνει, σε κάθε περίπτωση, ότι τα ρητορικά σχόλια των ευρωσκεπτικιστών θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με επιφύλαξη”.