12 Μαρτίου 2014

Die Linke του ΣΥΡΙΖΑ: "Όχι" στη διαγραφή του χρέους

Διαψεύδει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το πρόβλημα για αυτούς είναι ότι το εν λόγω θέμα το έχει παρουσιάσει και η ιστοσελίδα που εκπροσωπεί τη συνιστώσα Λαφαζάνη...

Κατά της διαγραφής του ελληνικού χρέους τάσσεται το κόμμα της γερμανικής Αριστεράς Die Linke. Αυτό προκύπτει από την τοποθέτηση εκπροσώπου του σε συνέδριο την περασμένη εβδομάδα στο Στρασβούργο.

Εκεί, ο εκπρόσωπος του Die Linke, Άξελ Τρουστ, διατύπωσε ενστάσεις έναντι της προοπτικής διαγραφής του ελληνικού χρέους, ανησυχώντας για τις επιπτώσεις μιας τέτοιας εξέλιξης στα ασφαλιστικά προγράμματα των Γερμανών εργαζομένων. Η θέση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την κεντρική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους.

Δημοσιοποιήθηκε δε, σε report που αναδημοσίευσε η προσκείμενη στην εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ ιστοσελίδα iskra.gr, με το οποίο ασκείται αυστηρή κριτική στη θέση του Die Linke. Όλα αυτά ενώ η Κουμουνδούρου επικαλείται συχνά την αλληλεγγύη στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ από το «αδελφό» γερμανικό κόμμα.

Πηγή: Η Καθημερινή

Διαψεύδει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση κατά της εφημερίδας Καθημερινή εξέδωσε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δημοσίευμα της εφημεριδας με το οποίο υποστηρίζει ότι το "αδελφό" κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, DIE LINKE, είναι εναντίον της διαγραφής του ελληνικού χρέους.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «Σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» προβάλλει την ανακριβή θέση πως το Γερμανικό κόμμα της αριστεράς Die Linke δεν υιοθετεί την θέση του Kόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για διαγραφή του ελληνικού χρέους, κατά τα πρότυπα της λύσης που είχε υιοθετηθεί το 1953 για την αντιμετώπιση του γερμανικού χρέους, θέση άλλωστε που υποστηρίζει με συνέπεια και ο ΣΥΡΙΖΑ, ανακαλύπτοντας έτσι «φίλια πυρά».

Μια απλή ανάγνωση των επίσημων θέσεων του Die Linke και των αποφάσεων του ΚΕΑ θα αρκούσε για να αποφευχθεί το εν λόγω δημοσιογραφικό ολίσθημα, όμως επιλέχθηκε η αναπαραγωγή μη δημοσιογραφικών πηγών για τη συγγραφή του συγκεκριμένου ρεπορτάζ.»

Και καταλήγει: «Δεν περιμέναμε βέβαια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος δεν φημίζεται για την έγκυρη ενημέρωσή του, να μην υιοθετήσει ένα ανακριβές δημοσίευμα. Το αντίθετο θα αποτελούσε έκπληξη για τους εγχώριους οπαδούς της κ. Μέρκελ.»