27 Μαρτίου 2014

Η στιγμή που μέλη και οπαδοί του ΕΛΑΜ κάνουν "ντου" στο Πολ. Κέντρο που μιλούσε ο Ταλάτ στη Λεμεσό (pics,vid)

Σοβαρά επεισόδια έγιναν έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο "Πάνος Σολομωνίδης" στη Λεμεσό, στο οποίο πραγματοποιήθηκε εκδήλωση - ομιλία από τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Ομάδα 200 - 300 ατόμων, οπαδών του ΕΛΑΜ, κρατώντας ελληνικές σημαίες, κρύβοντας το πρόσωπό τους και φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα προσπάθησαν να μπουν από την κεντρική και την πλαϊνή είσοδο και μάλιστα έριξαν μία φωτοβολίδα εντός του Πολιτιστικού Κέντρου. Ευτυχώς, δεν κατάφεραν να μπουν στην αίθουσα.

Η επίμαχη στιγμή που μέλη του ΕΛΑΜ κάνουν "ντου", προσπαθώντας να εισέλθουν στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου "Πάνος Σολομωνίδης":



Έξω από το χώρο υπήρχαν περίπου 30 αστυνομικοί, ενώ κάποια στιγμή μέσα στην αίθουσα έγινε διακοπή ρεύματος και δημιουργήθηκε μικρός πανικός. Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ελαφρά o φωτορεπόρτερ της εφημερίδας "Πολίτης" Παύλος Βρυωνίδης, τον οποίο προπηλάκισαν.

H Αστυνομία συνέλαβε τρία άτομα. Ο πρώτος είναι ένας διαδηλωτής, ο οποίος σε λογομαχία που είχε με αστυνομικό έβρισε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η δεύτερη σύλληψη έγινε σε γυναίκα φωτογράφο του ΕΛΑΜ, από την οποία ζητήθηκε να σταματήσει να φωτογραφίζει και εκείνη αρνήθηκε, ενώ ο τρίτος είναι ένας "φουσκωτός" του ΕΛΑΜ, ο οποίος κλήθηκε για να λάβει μέρος στα επεισόδια.

Μετά την αποχώρηση των ΕΛΑΜιτών, η εκδήλωση συνεχίστηκε με αστυνομικούς να "φρουρούν" το κτίριο φορώντας αντιδιαδηλωτικές εξαρτήσεις. Με το πέρας της εκδήλωσης, ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ καθώς και οι Τ/κ που τον συνόδευαν αναχώρησαν γύρω στις 21:30 με λεωφορείο, υπό τη συνοδεία ισχυρής δύναμης της ΜΜΑΔ, που έφτασε από τη Λευκωσία.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ το ΕΛΑΜ είχε εκδώσει ανακοίνωση ότι θα πραγματοποιήσει εκδήλωση διαμαρτυρίας τα αστυνομικά μέτρα ήταν περίπου ανύπαρκτα.



www.24h.com.cy/society/item/53033-agrio-xylo-auti-tin-ora-exo-apo-to-polkentro-panos-solomonides.html