27 Απριλίου 2014

Τραγωδία σε λούνα παρκ στο Ελληνικό -Νεκρός 13χρονος, στη εντατική η 9χρονη αδελφή του

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έχουν συλληφθεί τρεις υπάλληλοι του πάρκου

Ενα 13χρονο αγόρι βρήκε τραγικο θάνατο σε λούνα παρκ στην περιοχή του Ελληνικού, στη συμβολή των οδών Κύπρου και Γούναρη, ενώ η 9χρονη αδελφή του τραυματίστηκε σοβαρά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το δυστύχημα συνέβη ενώ τα δύο παιδιά βρίσκονταν σε φουκωτές μπάλες μέσα σε πισίνα. Οι μπάλες παρασύρθηκαν από τον δυνατό αέρα, βγήκαν από την πισίνα και άρχισαν να χτυπούν δεξιά και αριστερά σε άλλα αντικείμενα του λούνα παρκ.

Τα δύο παιδιά διακομίσθηκαν με δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παίδων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του αγοριού. Το παιδί κατέληξε στο ασθενοφόρο -ωστόσο έγινε προσπάθεια ανάνηψής του επί 40 λεπτά, χωρίς αποτέλεσμα-, ενώ το κοριτσάκι, νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάσταση του κοριτσιού είναι καλή.

Από την αστυνομία προσήχθησαν τρεις υπάλληλοι του λούνα παρκ, που εξετάζονται στο αστυνομικό τμήμα Ελληνικού. Σύμφωνα με το Mega, μεταξύ των συλληφθέντων δεν είναι ο ιδιοκτήτης, ο οποίος βρίσκεται στα Γιάννενα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης επικοινώνησε με τους αστυνομικούς, στους οποίους δήλωσε ότι έχει άδεια για το λούνα παρκ. Ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ βρίσκεται καθοδόν από τα Γιάννενα προς την Αθήνα.

Η αστυνομία εξετάζει τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος και αν τηρούνταν οι κανόνες ασφαλείας στο χώρο.