12 Απριλίου 2014

ΠΑΟΚ: Ανοίγει ο δρόμος για Τούμπα 40.000 θέσεων

Θετική εξέλιξη για τα πλάνα του Ιβάν Σαββίδη για την ανακατασκευή της Τούμπας αποτελεί το νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις Πολεοδομικής Νομοθεσίας που ψηφίστηκε την Πέμπτη.
Αυτό το νομοσχέδιο επιτρέπει στον ΠΑΟΚ και τον Σαββίδη να υλοποιήσει το πλάνο του για την ανακατασκευή του γηπέδου και την αύξηση χωρητικότητας στις 40.000 θέσης.
Ένα πλάνο που είχε παρουσιαστεί τον περασμένο Σεπτέμβριο και έχει προϋπολογισμό 40.000.000 ευρώ.

Με το νέο νομοσχέδιο, επιτρέπεται αύξηση 40% στη χωρητικότητα των υπαρχόντων σταδίων, και στην περίπτωση Τούμπας αυτό σημαίνει πως μπορεί να ξεπεράσει λίγο τις 40.000 θέσεις. Στα πλάνα του Ιβάν Σαββίδη προβλέπεται κατασκευή σκέπαστρου σε όλες τις κερκίδες, με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών προκειμένου να υπάρχει και εξοικονόμηση ενέργειας. Παράλληλα, υπάρχει πρόβλεψη για την τοποθέτηση μεταλλικού κελύφους στο εξωτερικό της Τούμπας.

Παράλληλα, με το νέο νομοσχέδιο μπορεί να υπάρχουν και χώροι για εμπορική χρήση ως το 15% του συνολικού δομήματος. Αυτό σημαίνει πως, ο ΠΑΟΚ μπορεί να εκμεταλλευτεί με καταστήματα εμπορικά το γήπεδο, γεγονός που θα του εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό τη βιωσιμότητά του.

onsports.gr