07 Απριλίου 2014

Ο ΓΑΠ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το μακρύ χέρι της Χρυσής Αυγής

Κοινή συνισταμένη των σεναρίων αποσταθεροποίησης ο Παπανδρέου και ο ΣΥΡΙΖΑ. Με μακρύ χέρι τη Χ.Α.! Με αμέριστη επικοινωνιακή υποστήριξη από τους μπροστινούς και φανερούς του γνωστού λόμπι της δραχμής... Κουρή και Τράγκα.

Επειδή στην Ελλάδα ξεχνάμε πολύ γρήγορα, και επειδή βλέπουμε πολύ στατικά τα γεγονότα, θυμηθείτε ακριβώς πριν μια εβδομάδα την προηγούμενη απόπειρα αποσταθεροποίησης της χώρας: 
Ο κ. Τσίπρας λίγες ώρες πριν το eurogroup (και χωρίς καν να το υπονοήσει προηγουμένως) υποβάλει πρόταση μομφής στον Υπουργό Οικονομικών (και όχι Ανάπτυξης) για να διακοπεί η διαδικασία, να μην μπορεί να εμφανιστεί στο eurogroup (όπου προήδρευε) να χάσουμε τις προθεσμίες, να μην επικυρωθεί η χρηματοδότηση της χώρας, να δημιουργηθεί χάος...

Όμως λόγω της ανοησίας του κ. Τσίπρα, δεν του βγήκε. Και προσπαθώντας να κάνει ρελάνς, πιστοποιεί ότι στόχος του δεν ήταν ο κ. Στουρνάρας, αλλά η σταθερότητα της χώρας, υποβάλλοντας αμέσως μετά, πρόταση μομφής στον Πρόεδρο της Βουλής. (συμβαίνει πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση). Και πάλι δεν του βγαίνει, γιατί ως ανεπαρκής που είναι, κι αυτός και οι συνεργάτες του, αγνοεί ότι αυτή η διαδικασία δεν μπορούσε να μπλοκάρει την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου.

Αμέσως μετά, η Ελλάδα γίνεται πρωτοσέλιδο στα ξένα ΜΜΕ για την πρόοδο της οικονομίας της και προαναγγέλλεται η έξοδός της στις αγορές, δηλαδή η αρχή εξόδου της από το Μνημόνιο. Ακριβώς τότε έρχεται η μαφιόζικη συμμορία της νύχτας και ρίχνει στην πιάτσα όλα όσα είδαμε. Εκβιάζοντας και για «άλλα». Με «δημοσιογράφους» promoteur (παρελαύνει ομαδικώς όλη η συμμορία).

Kαι αποδεικνύεται (από μαρτυρία) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ (μέσω του Παναγούλη) γνωρίζει τα πάντα. Και με αποκάλυψη που έκανε ο Παναγούλης πριν ο Κασιδιάρης δηλώσει ότι έχει και άλλα βίντεο... Προφανώς του ξέφυγε!!!. Με τους υπόλοιπους παίκτες έτοιμους στην σκακιέρα...Και με τον ΣΥΡΙΖΑ να παίρνει το μέρος της «θυματοποιημένης» Χ.Α.
 Αλλά και πάλι τους χάλασε η «μαγιά»...

Έπειτα έρχεται η σειρά του Γιώργου Παπανδρέου. Μετά το «όχι» στο πολυνομοσχέδιο, σε συνεννόηση μάλιστα με τον Παπανδρεϊκό, Απόστολο Κακλαμάνη, ήρθε η παρέμβασή του για τον Τάκη Μπαλτάκο. O πρώην πρωθυπουργός με δήλωσή του αμφισβήτησε ανοικτά την συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ζήτησε ουσιαστικά τη διάλυση της κυβέρνησης. Κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση ότι δεν έκανε τίποτε για την υπόθεση Μπαλτάκου και άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν εξελίξεις.

Ποιες μπορεί να είναι αυτές; Με δεδομένη την κινητικότητα στο Παπανδρεϊκό στρατόπεδο (όποιο κι αν είναι αυτό) δεν αποκλείονται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Η στάση του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή, οι διαρροές βουλευτών προσκείμενων στον κ. Παπανδρέου ότι «δεν πάει άλλο με τον Βενιζέλο που διαλύει το κόμμα» και την ανακοίνωση του ΓΑΠ, δημιουργούν ένα πολύ εκρηκτικό μίγμα.

Ο κ. Παπανδρέου υποστηρίζει ότι τίθεται σε αμφισβήτηση η «δημοκρατική λειτουργία της κυβέρνησης» και ότι η «απομάκρυνση Μπαλτάκου δεν αρκεί».

Όποιος διαβάσει πίσω από τις λέξεις της προσεκτικά διατυπωμένης ανακοίνωσης του κ. Παπανδρέου, θα διαπιστώσει ότι κάτι πολύ σοβαρό σκέφτεται να κάνει. Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν τι θα γίνει ας μην είμαστε μάντεις κακών. Άλλωστε, με την οικονομία να βρίσκεται στο προσκήνιο, αν κάποιοι θελήσουν να χύσουν την καρδάρα με το γάλα τώρα, ίσως να αποβεί μοιραίο για τη χώρα.

Να επισημάνουμε τέλος ότι η απόπειρα αποσταθεροποίησης δεν αφορά τον Αντώνη Σαμαρά. Αφορά τον θεσμό του Πρωθυπουργού, τον θεσμό του Κοινοβουλίου και τον θεσμό της Δικαιοσύνης...Δηλαδή και τις τρεις εξουσίες μαζί!!!. Και ειδικά για τον θεσμό της Δικαιοσύνης, που οι πάντες γνωρίζουν ότι τα τελευταία χρόνια, ακριβώς επειδή είναι απολύτως ανεξάρτητη, έχει κάνει άριστα τη δουλειά της και δεν χαρίστηκε σε κανέναν. Είτε επώνυμο είτε ανώνυμο... Είτε επιχειρηματία, είτε πολιτικό, είτε τραπεζίτη, που τους έκλεισε εκεί όπου ανήκουν, στον Κορυδαλλό.

Και στις δύο περιπτώσεις κοινή συνισταμένη ο ΓΑΠ και ο ΣΥΡΙΖΑ… Με μακρύ χέρι τη Χ.Α.! Με αμέριστη επικοινωνιακή υποστήριξη από τους μπροστινούς και φανερούς του γνωστού λόμπι της δραχμής: τον Κουρή και τον Τράγκα…

Απέτυχαν και τώρα.

Αυτά για αρχή...

www.antinews.gr/POLITIKE/o-giorgos-papandreou-o-suriza-kai-to-makru-xeri-tis-xrusis-augis