26 Απριλίου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ διακηρύττει: Καμία θυσία για το ευρώ και την ιμπεριαλιστκή ΕΕ

Την Διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, έδωσε στη δημοσιότητα η Κουμουνδούρου, υπογραμμίζοντας ότι το σύνθημα του κόμματος για τις κάλπες, ως επίσημη, ψηφισμένη, εκπεφρασμένη πλέον και ενιαία θέση είναι : "Καμία θυσία για το ευρώ" (ενώ η ΕΕ χαρακτηρίζεται ως ιμπεριαλιστική δύναμη!!).

Στην ευρω-διακήρυξή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι δεν "δεν συμβιβάζεται με την Ευρώπη των τραπεζών και των πολυεθνικών" και αποδομεί ολόκληρο το σημερινό οικοδόμημα της Ευρώπης αναφέροντας ότι έχει διολισθήσει σε " ένα υπερσυντηρητικό μόρφωμα που καταδυναστεύει τη ζωή των λαών της".

Καμία θυσία για το ευρώ

Στο κείμενο της Διακήρυξής του, ο ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνει ευθαρσώς και ξεκάθαρα ότι ενδεχόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς "δε θα υποκύψει σε εκβιασμούς του ευρωπαϊκού κατεστημένου και της Τρόικας".

Σύμφωνα με το ευρω-αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ, η Κυβέρνησή του "Θα παλέψει για λύση μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο (και γι΄ αυτό το λόγο θα επιδιώξουμε συμμαχίες με τις χώρες του Νότου και με τους εργαζόμενους όλης της Ευρώπης), πλην όμως δεν θα αποδεχθεί εκβιασμούς και μνημόνια. Εμείς θέλουμε να σώσουμε τη χώρα μέσα στο ΕΥΡΩ και όχι, με πρόσχημα τη σωτηρία του ΕΥΡΩ, να οδηγήσουμε τη χώρα σε καταστροφή".

Πυρήνας άλλωστε της στρατηγικής που έχει χαράξει η Κουμουνδούρου και για τις εθνικές κάλπες, συμπυκνώνεται στο σύνθημα: "καμιά θυσία για το ευρώ".

Και εξηγούν:

"Απόλυτη προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η αποτροπή της ανθρωπιστικής καταστροφής και η ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών και όχι η υποταγή σε υποχρεώσεις που ανέλαβαν άλλοι υποθηκεύοντας τη χώρα. Δεσμευόμαστε ότι θα αντιμετωπίσουμε τις ενδεχόμενες απειλές και τους εκβιασμούς των δανειστών με όλα τα δυνατά όπλα που μπορούμε να επιστρατεύσουμε, ενώ είμαστε έτοιμοι να αναμετρηθούμε με οποιαδήποτε εξέλιξη, βέβαιοι σε κάθε περίπτωση ότι ο ελληνικός λαός θα μας στηρίξει".

Δεν αποκλείουν το Grexit

Συνοψίζοντας, όπως προκύπτει από την ευρωδιακήρυξή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αποκρούει και δη επιθετικά το "ευρώ πάση θυσία" και παρά τις αντικρουόμενες απόψεις που εκφράζονται κατά καιρούς στο εσωτερικό του, το κόμμα δια του πλέον επίσημου εγγράφου του, το κείμενο του οποίου, υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην τελευταία Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, δηλώνει ότι επιθυμία του είναι μεν η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη αλλά δεν είναι παράλληλα και προτεραιότητά του.

Όπερ αναμένεται να ανοίξει νέο κύκλο ...διλημματικής σύγκρουσης με τη Ν.Δ για το διακύβευμα των ευρωεκλογών.

Η Διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές

Της Νίκης Ζορμπά
Πηγή:www.capital.gr