10 Απριλίου 2014

Το πούλμαν της ΝΔ!

Θα "οργώσουν" τη χώρα οι γαλάζιοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές
 
Τη δεκαετία του 1970, οι μπάντες της ροκ «όργωναν» την Αμερική από την ανατολή έως τη δύση και από τον βορρά έως τον νότο με πολύχρωμα πούλμαν, δίνοντας στη μουσική και τη χώρα το χρώμα που απαιτούσαν οι εποχές των χίπις, ορμώμενων με δύναμη από την περίοδο του Woodstock. Οι δεκαετίες κύλησαν, οι Ολλανδοί πολιτικοί υιοθέτησαν πρώτοι τις προεκλογικές περιοδείες με λεωφορεία, ακολούθησαν οι Γάλλοι και οι Βρετανοί και κάπως έτσι η μόδα έφτασε στην Ελλάδα στα μέσα του ‘90, πρώτα με τον Καραμανλή και ακολούθως με τον Παπανδρέου.

Σήμερα, ο Σταύρος Θεοδωράκης έβαλε το «Ποτάμι» του σε βανάκι και γυρίζει την Ελλάδα. Από κοντά και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές της Ν.Δ. Ηδη ο επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα της Ν.Δ. από τα μέσα της εβδομάδας πραγματοποιεί «αναγνωριστικές επισκέψεις» σε διάφορες περιοχές της χώρας με κομματικά στελέχη και αμέσως μετά το Πάσχα, όταν πλέον θα έχει κηρυχθεί επίσημα η έναρξη του προεκλογικού αγώνα και θα έχει ολοκληρωθεί η κατάρτιση του ψηφοδελτίου της Ν.Δ., θα ξεκινήσει από τη Βόρεια Ελλάδα με το πούλμαν και θα καταλήξει στα «πόδια» της Πελοποννήσου. Η διαφορά με τον Θεοδωράκη είναι ότι στο λεωφορείο του η ομάδα χαρακτηρίζεται από ομοιογένεια, ενώ σε αυτό του «Μανόλο» από ιδιαίτερη ετερογένεια.

Για παράδειγμα, ο Δημοσθένης Δαββέτας θα παίρνει μαζί του τα ποιήματα και τις ζωγραφικές του, ο Κεφαλογιάννης τα κρητικά στιβάνια του, η Βόζεμπεργκ την εμπειρία της, τις γνώσεις της και τα κομψά της ρούχα, ο Φαήλος τα βιβλία του, η Ρόδη Κράτσα τις ευρωπαϊκές της περγαμηνές, ο Κορκίδης τα φυλλάδιά του για τους μικρομεσαίους, ενώ θα υπάρχει και δεύτερο βαν, της κινητής καρδιολογικής μονάδας του καθηγητή Καρδιολογίας Χριστόδουλου Στεφανάδη, που σε κάθε πόλη θα προσφέρει δωρεάν καρδιολογικό έλεγχο στους ψηφοφόρους με το ιατρικό του τιμ. «Ο καθένας ό,τι έχει» λέει χαριτολογώντας στο «S» ο Μ. Κεφαλογιάννης.

Κάποιες φορές στο πούλμαν θα μπει και ο Αντώνης Σαμαράς, καθώς προτίθεται να συμμετάσχει σε ορισμένες περιοδείες στις μεγάλες πόλεις και σε νησιά. Ο πρωθυπουργός, ως βουλευτής επαρχίας, έχει ζητήσει απόλυτη προσήλωση στο πολιτεύεσθαι με τον παραδοσιακό τρόπο. Δηλαδή, βόλτες στα κέντρα των πόλεων, κουβέντες με τον κόσμο, μικρές συγκεντρώσεις και, πάνω απ΄ όλα, μακριά από κορώνες, υποσχέσεις και πύρινους λόγους. Το συστατικό της συνταγής του συνοψίζεται στην εξής φράση: «Ακούμε, καταγράφουμε, είμαστε δίπλα στον λαό και όχι απέναντί του».

Στην Ελλάδα ζούμε, η άνοιξη θα έχει μπει για τα καλά έως την ημερομηνία διεξαγωγής των ευρωεκλογών κι ως εκ τούτου θα υπάρχουν και στιγμές χαλάρωσης. Μην εκπλαγείτε λοιπόν αν δείτε το «γαλάζιο λεωφορείο» έξω από κάποια ταβέρνα με τους υποψηφίους και τον κόσμο να τα κουτσοπίνουνε και να συζητούν σε χαλαρούς ρυθμούς. Αυτά είναι τα καλά τέτοιων ομαδικών περιοδειών, ειδικά όταν «οδηγός» είναι ένας γνήσιος Κρητικός και οι συνεπιβάτες του, άνθρωποι με καλή διάθεση πάνω απ΄ όλα.

www.parapolitika.gr/Contents%2fItem%2fDisplay%2f75428