15 Απριλίου 2014

Σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά για τα κοιτάσματα ο Σόλων Κασίνης!

Ο Σόλων Κασίνης ορίστηκε με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, σύμβουλος του πρωθυπουργού, αρμόδιος για θέματα ενεργειακής πολιτικής. Ο κ. Κασίνης έχει σπουδάσει χημικός μηχανικός και κατέχει πτυχίο Business Studies και δίπλωμα Marketing.

Για περισσότερα από 35 χρόνια...
ο κ. Κασίνης ασχολήθηκε με τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου. Επίσης, συνεισέφερε στις διαπραγματεύσεις για τις συμφωνίες οριοθέτησης της ΑΟΖ της Κύπρου με τις γειτονικές χώρες.

Μέσω των θέσεων που κατείχε στο υπουργείο Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου εξειδικεύθηκε στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων έρευνας υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Κύπρου.

ΣΧΟΛΙΟ «defence-point.gr»: Ο ορισμός του Σόλωνα Κασίνη ως πρωθυπουργικού συμβούλου αποτελεί κίνηση «ματ» για το Μέγαρο Μαξίμου. Πρόκειται για ένα πρόσωπο αποδεδειγμένης αποτελεσματικότητας και διεθνούς κύρους, ο αξιωματούχος που όταν αυτός μιλούσε για τα πλούσια κοιτάσματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, είχε γίνει στόχος ειρωνικών σχολίων από διάφορες πλευρές.

Κάτι παρόμοιο έχει γίνει και στην Ελλάδα. Η χώρα μας πάντα κινείται με χαρακτηριστική καθυστέρηση, για λόγους που άπτονται ισχυρότατων συμφερόντων. Ας ελπίσουμε, ότι η έλευση του Σόλωνα Κασίνη θα δώσει τη λύση κι εδώ, έστω και με αυτήν τη μεγάλη καθυστέρηση.

Ελπίζουμε, η παρασκηνιακή κομματική «μάχη» για τον έλεγχο του αρμοδίου υπουργείου (εξηγήσεις υπάρχουν…) να μην «καταπιεί» και τον πρωθυπουργικό σύμβουλο. Ας το επιχειρήσουν εάν θέλουν, να θυμούνται όμως πάντα ότι δεν δίστασε να μιλήσει δημοσίως.

Και να θυμούνται όλοι ότι από μια μικρή λεπτομέρεια ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι των αποκαλύψεων σε άλλες υποθέσεις και βγήκαν στην επιφάνεια λωποδύτες και απατεώνες.

www.defence-point.gr/news/?p=100423