05 Απριλίου 2014

Το ΓΕΕΘΑ "στηρίζει" Μπαλτάκο ... ως συγγραφέα

Ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος είναι το πρόσωπο που μονοπωλεί την επικαιρότητα στο εσωτερικό της χώρας και “παίζει” δυνατά και στο εξωτερικό. Για παράδειγμα στην υπόθεση Μπαλτάκου αναφέρθηκε η γερμανική εφημερίδας Tageszeitung. Παρουσιάζοντας το χρονικό της υπόθεσης, η εφημερίδα διερωτάται:
«Δύσκολο να πει κανείς τι είναι πιο εξοργιστικό: η θρασύτητα του Κασιδιάρη, ο οποίος μάλλον σκηνοθέτησε τη συνομιλία για την προετοιμασία της υπεράσπισής του ενώπιον δικαστηρίου; Η πληροφορία του κυβερνητικού συνεργάτη ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης δήθεν παρενέβη στη δικαιοσύνη; Το γεγονός ότι ένας έμπιστος του πρωθυπουργού διατηρούσε μυστικές επαφές με τους ακροδεξιούς;».

Ο “οπερατέρ” Κασιδιάρης και ο “πρωταγωνιστής” Τάκης Μπαλτάκος έχουν τουλάχιστον ένα κοινό. Την “λατρεία” για τους αρχαίους Σπαρτιάτες και την κρυπτεία τους. Την μυστική σκοτεινή οργάνωση στην οποία συμμετείχαν οι νέοι της Σπάρτης . Οι οποίοι τις νύχτες έβγαιναν για να …κυνηγήσουν και να σκοτώσουν είλωτες!

Η κρυπτεία αποτελεί αντικείμενο ενδελεχούς έρευνας βιβλίων του Τάκη Μπαλτάκου. Ένα απ΄ αυτά ο “Θάνατος του Εφιάλτη” βρίσκεται στην λίστα βιβλίων που το ΓΕΕΘΑ προτείνει στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να διαβάσουν. Το βιβλίο μάλιστα εντάσσεται στην ενότητα των βιβλίων που έχουν να κάνουν με την ηθική.


Είναι κακό θα πείτε; Όχι βέβαια. Ότι διαβάζει κάποιος καλό κάνει. Και το βιβλίο απ΄  ότι έλεγαν οι κριτικές καλό είναι. Πόσο στοίχημα πάτε ότι σύντομα δεν θα είναι στην λιστα προτάσεων του ΓΕΕΘΑ;

www.onalert.gr/stories/to-geetha-stirizei-baltako-os-syggrafea