05 Απριλίου 2014

Μια βόλτα με τον μοναδικό σιχ ταξιτζή της Αθήνας -Φοράει τουρμπάνι και έχει πάντα πάνω του ένα μικρό μαχαίρι [εικόνες]

Ανάμεσα στα χιλιάδες ταξί που κυκλοφορούν στην Αθήνα υπάρχει ένα πολύ ξεχωριστό μιας που ο οδηγός του φοράει τουρμπάνι, έχει μακριά γενειάδα και ανήκει στους Ινδούς σιχ.

Πρόκειται για τον Jaswant Singh ο οποίος οδηγεί το ταξί φορώντας την παραδοσιακή ενδυμασία των σιχ, ένα σιδερένιο βραχιόλι στο χέρι, το τουρμπάνι στο κεφάλι, ενώ στην αριστερή πλευρά του παντελονιού έχει πάντα ένα μικρό μαχαίρι σε θήκη.«Είμαστε σαν στρατιώτες, αυτή είναι η στολή μας. Το βραχιόλι το φοράμε συμβολικά και σημαίνει ότι με τα χέρια μας δεν πρέπει ποτέ να κάνουμε κακό. Το μαχαίρι είναι για να διώχνει μακριά οποιονδήποτε κίνδυνο. Τα μαλλιά και τα γένια δεν τα κόβουμε ποτέ. Εγώ δεν έχω βάλει ποτέ ψαλίδι και έχουν φτάσει μέχρι τη μέση αλλά δε μακραίνουν άλλο», λέει μιλώντας στο Popaganda.gr.


Ο Jaswant είναι στην Ελλάδα 16 χρόνια και τα τελευταία έξι δουλεύει τη νυχτερινή βάρδια του ταξί. Ο κόσμος τον ρωτάει πολλές φορές για το θρήσκευμα του και για την ζωή του μακριά απ' την Ινδία. «Πολλοί Έλληνες έχουν πάει στην Ινδία και μου λένε τις εμπειρίες τους. Ξέρουν τι σημαίνει να είναι κάποιος σιχ και δεν φοβούνται. Ξέρουν ότι η θρησκεία αυτή μιλάει μόνο για την αγάπη και το καλό. Όταν πρωτοήρθα βέβαια τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα στην Αθήνα. Τώρα υπάρχει και ρατσισμός αν και τους τελευταίους μήνες έχουμε ηρεμήσει κάπως».

Διαβάστε τη συνέχεια της συνέντευξης και της διήγησης για τη βόλτα στην Αθήνα με οδηγό των ταξιτζή σιχ στο Popaganda.gr.