05 Απριλίου 2014

Αλέξη δε βρέχει... σε φτύνει: Νέα "πόρτα" της Μέρκελ στον Τσίπρα

Με τη φράση «πρόκειται για μια επίσκεψη στην ελληνική κυβέρνηση», ο εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ υπονόησε πως η Γερμανίδα καγκελάριος δε θα συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα την προσεχή Παρασκευή.

Είναι η δεύτερη φορά που η Μέρκελ επισκέπτεται την Ελλάδα, όμως φαίνεται πως ούτε και τώρα θα καθίσει στο ίδιο... τραπέζι με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υποψήφιο της ευρωπαϊκής Αριστεράς, Αλέξη Τσίπρα.

Η Άνγκελα Μέρκελ θα συναντήσει τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά όχι όμως και τον Αλέξη Τσίρπα. Αυτό άλλωστε άφησε να εννοηθεί ο εκπρόσωπός της, Στέφεν Ζάιμπερτ όταν ρωτήθηκε σχετικά.

«Πρόκειται για μια επίσκεψη στην ελληνική κυβέρνηση» είπε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Σε ό,τι αφορά τους άλλους συνομιλητές της καγκελαρίου στην Αθήνα, αλλά και τα θέματα της ατζέντας των συναντήσεων, ο κ. Ζάιμπερτ δήλωσε ότι αυτά συζητούνται ακόμη με την ελληνική πλευρά και παρέπεμψε στα μπρίφινγκ της ερχόμενης εβδομάδας. Ο Στέφεν Ζάιμπερτ ανακοίνωσε, πάντως, ότι η κ. Μέρκελ θα επιδιώξει να συναντηθεί με οικονομικούς παράγοντες.

Αν μη τι άλλο, προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως η καγκελάριος της Γερμανίας επισκέπτεται την Ελλάδα αλλά αρνείται να συναντήσει τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Φαίνεται, πως οι χαρακτηρισμοί «Χίτλερ» που έχει αποδώσει κατά καιρούς ο Αλέξης Τσίπρας την έχουν ενοχλήσει τόσο ώστε να του "ρίξει"... πόρτα για δεύτερη φορά.