05 Απριλίου 2014

Με ποιους συνταξίδευε ο ΓΑΠ από Βρυξέλλες

Από τις Βρυξέλλες επέστρεψε, αργά χθες βράδυ, ο Γιώργος Παπανδρέου και η πτήση Α3 623 που μετέφερε στην Αθήνα τον πρώην πρωθυπουργό είχε ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον.

Στο ίδιο αεροσκάφος, πέρα από τον κ. Παπανδρέου (τον οποίο και συνόδευε ένας και μόνο συνεργάτης του), εθεάθησαν τόσο...
ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης όπως και ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ Χρήστος Μαχαίρας.

Και οι τρεις- ο καθένας για διαφορετικό λόγο επίσκεψης στη βελγική πρωτεύουσα - συναντήθηκαν στους χώρους του αεροδρομίου και αντάλλαξαν χειραψίες, με τον κ. Παπανδρέου, όπως έμαθε η iefimerida.gr ιδιαίτερα ευγενή και χαμογελαστό, να μιλάει και με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου που έτυχε να είναι παρόντες αρκούμενος ωστόσο στα κοινωνικά και σε τίποτα παραπάνω.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το ενδιαφέρον όσων τον συνάντησαν, επικεντρώθηκε στη ζωηρή κουβέντα γύρω από την ίδρυση ενός νέου κόμματος από τον ίδιο, συζήτηση, η οποία φουντώνει ολοένα και πιο πολύ στους πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους, την ώρα όμως που είναι καταιγιστικές και οι εξελίξεις με την υπόθεση Μπαλτάκου.

Αυτό άλλωστε ήταν και το έναυσμα που έκανε τον κ. Παπανδρέου να ζητήσει από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, να αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό, ενώ μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες είπε: «Η δήλωσή μου ισχύει». «Εκλογές πάντα θα υπάρχουν. Το ζήτημα είναι να εμμένουμε στον αγώνας μας, τις αρχές μας και το δίκιο μας».

Αξίζει τέλος να πούμε, ότι ο ΓΑΠ ταξίδεψε για μία ακόμα φορά στην οικονομική θέση -παρά το γεγονός ότι το αεροσκάφος ήταν "overbooked", δηλαδή πλήρες - όπως βέβαια και ο υπουργός εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης ο οποίος μάλιστα έκατσε και στις τελευταίες θέσεις!