13 Απριλίου 2014

"Κλειδώνουν" οι υποψήφιοι των ευρωψηδελτίων

Το ένα μετά το άλλο τα κόμματα ανακοινώνουν τους υποψήφιους ευρωβουλευτές τους με τα ονόματα να "κλειδώνουν" οριστικά τα επόμενα 24ωρα.

Η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να ανακοινώσει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη. Επικρατέστεροι θεωρούνται οι:

Μανώλης Κεφαλογιάννης

Κωστής Μουσουρούλης

Ελίζα Βόζενμπεργκ

Νίκη Τζαβέλλα

Ρόδη Κράτσα

Μαρία Σπυράκη

Μανώλης Μαυρομμάτης

Βασίλης Κορκίδης

Μεταξύ των υποψηφίων της ΝΔ δεν αποκλείεται να βρεθούν ο Θοδωρής Ζαγοράκης και ο Σταύρος Ξαρχάκος.

Στον ΣΥΡΙΖΑ η Κεντρική Επιτροπή καλείται να εκλέξει τα κομματικά στελέχη και μέλη που θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο μεταξύ των οποίων πιθανότατα περιλαμβάνονται οι:

Νίκος Χουντής

Δημήτρης Παπαδημούλης

Σοφία Σακοράφα

Γιάννης Μηλιός

Θέμης Κοτσυφάκης

Στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, τα μισά πρόσωπα δε θα προέρχονται από την Κουμουνδούρου σηματοδοτώντας το άνοιγμα του κόμματος καθώς θα πρόκειται για πρόσωπα με έντονη κοινωνική δράση όπως η Κωνσταντίνα Κούνεβα, που φέρεται να έχει αποδεχτεί την πρόταση. Ακόμα πολύ κοντά στο ενδεχόμενο να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο είναι ο ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, ο εργατολόγος Σάββας Ρομπόλης, ο δημοσιογράφος Νίκος Ξυδάκης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Κουμουνδούρου έχει συζητηθεί το όνομα του Γιάννη Βαρουφάκη, αλλά και του συνταγματολόγου Γιώργου Κατρούγκαλου

Στη ΔΗΜΑΡ θέση στο ψηφοδέλτιο έχουν εξασφαλίσει οι Δ.Χατζησωκράτης, Μαριλένα Κοππά, Aνδρέας Παπαδόπουλος και Θ.Μαργαρίτης.

http://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27371&subid=2&pubid=33397734