22 Απριλίου 2014

ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ! Κι όμως, οι «τούρκοι» του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν τις ενστάσεις τους την ώρα της επιλογής αλλά η Σαμπιχά υπερψηφίστηκε... μετά όμως επενέβη το Τούρκικο Προξενείο...

Αντιγράφω από άρθρο της Βασιλικής Σιούτη στο thepressproject.gr:

«Η αλήθεια είναι πως όταν την περασμένη Κυριακή συνεδρίασε η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή για να εγκρίνει τις υποψηφιότητες, μόλις ανακοινώθηκε το όνομα της Σαμπιχά Σουλειμάν, ένα μειονοτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αιχάν Καραγιουσούφ, αντέδρασε αμέσως, λέγοντας :
«Εμείς οι Τούρκοι της Θράκης μην περιμένετε να ψηφίσουμε τη τσιγγάνα Σαμπιχά». Τότε ο Ρούντι Ρινάλντι του απάντησε «εσείς οι Τούρκοι να μην την ψηφίσετε, θα την ψηφίσουμε εμείς οι Έλληνες».

Ο Καραγιουσούφ εξέφρασε έντονα τις ενστάσεις του, κατηγορώντας την περίπου ως εθνικίστρια που προπαγανδίζει την ελληνική συνείδηση στους ρομά της Θράκης, και τα βάζει με τους Τούρκους, αλλά δε φάνηκε να πείθει την ΚΠΕ ούτε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Του απάντησαν ότι οι υποψηφιότητες όλες είχαν εξεταστεί προσεκτικά πριν προταθούν και ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό. Στη συνέχεια έγινε η ψηφοφορία και η Σαμπιχά υπερψηφίστηκε με μεγάλο ποσοστό.

Από την επομένη όμως, στη μειονότητα άναψαν φωτιές. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσείν Ζειμπέκ (αυτός που φωτογραφίζεται μπροστά σε φώτο του Κεμάλ) την κατηγόρησε ότι ανήκει στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και προανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα την κόψει από το ευρωψηφοδέλτιο τελικά.»

Όπως και φυσικά έγινε τελικά... για να αποδειχθεί η καθοδήγηση του ΣΥΡΙΖΑ από το Τούρκικο Προξενείο...