30 Απριλίου 2014

Κατατέθηκε στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο-Προβλέπει πλεόνασμα 2,3% και όχι φυσικά μειώσεις μισθών και συντάξεων όπως έλεγαν τα παπαγαλάκια

Κατατέθηκε στη Βουλή το νέο μεσοπρόθεσμο. Όπως ανακοίνωσε ο Προεδρεύων Γιάννης Τραγάκης, το νομοσχέδιο θα συζητηθεί με κανονική διαδικασία.

Το νομοσχέδιο, παρουσιάστηκε επίσημα, στις 10:00 στο υπουργείο Οικονομικών και σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπει...
γενικότερο πάγωμα δαπανών. Ειδικά για το Δημόσιο προβλέπεται και νέα περικοπή δαπανών, άνω του 1 δισ. ευρώ, με έμφαση στην καταπολέμηση της σπατάλης.

Στο σκέλος των φορολογικών εσόδων το Πρόγραμμα προβλέπει αύξηση εσόδων, χωρίς όμως αύξηση φόρων, ώστε τελικά να επιτευχθεί ο στόχος του Μνημονίου για την ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος 4,5% του ΑΕΠ το 2016.

Στόχος της κυβέρνησης, είναι να έχει ψηφιστεί μέχρι τη Δευτέρα 5 Μαΐου, οπότε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα θέσει το θέμα της απομείωσης του χρέους στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, το ζήτημα θα τεθεί μεν στο Eurogroup, «αλλά η διαδικασία θα είναι μακρά» για τη λήψη των οριστικών αποφάσεων. Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, η διαδικασία αναμένεται να είναι ανάλογη εκείνης του Νοεμβρίου 2012, όταν εξετάστηκε από τους εταίρους το σύνολο των δεδομένων.

newsroom naftemporiki.gr