14 Απριλίου 2014

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Στα ίσια ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

[Εντάξει το έχουμε ξαναγράψει ότι η συγκεκριμένη "έρευνα" όπως τη λένε οι ίδιοι, είναι λίγο της πλάκας αφού στις 13 Μαρτίου ξεκίνησε με τη ΝΔ 5% πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ στο 13,5% και αφού πριν 10 μέρες την έφεραν 2% πίσω στο 19,5%, σήμερα την έχουν επιτέλους στα ίσια (όπως οι περισσότερες)]

Μία νέα δημοσκόπηση έρχεται στο φως της δημοσιότητας από τη Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας η οποία αναμένεται να προκαλέσει πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις. 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων φαίνεται πως η ψαλίδα ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε.
Τα δύο κόμματα είναι ισόπαλα και συγκεντρώνουν το 20,5% των ψήφων. Πέρα από αυτή την έκπληξη όμως έρχεται και μία δεύτερη, καθώς στη δημοσκόπηση τα ποσοστά του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη όχι μόνο εκτοξεύονται αλλά πλέον καθιστούν Το Ποτάμι ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων.

Το Ποτάμι συγκεντρώνει ποσοστό 14,5% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,5%, η Χρυσή Αυγή με 5,5%, η Ελιά με 4,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,5%, η ΔΗΜΑΡ με 1,5% και οι Οικολόγοι με 1%.

Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 1.000 ατόμων και έγινε μετά την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, μεταξύ 11 και 13 Απριλίου.







Πέρα από την εκτόξευση των ποσοστών του Ποταμιού, στη νέα δημοσκόπηση φαίνεται πως ο Σταύρος Θεοδωράκης καταλαμβάνει και την πρώτη θέση στη δημοτικότητα μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, με ποσοστό 34%.

Ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς δεύτερος με τις περισσότερες θετικές απόψεις σε ποσοστό 28% και στην τρίτη θέση έρχεται ο Φώτης Κουβέλης με 26%