10 Απριλίου 2014

Πιάσε μια χωριάτικη κι ένα καλό επιτόκιο

Την ώρα που η Ελλάδα έβγαινε για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια στις αγορές, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας αποφάσισαν να γευματίσουν με χωριάτικη σαλάτα.

Το γεύμα εργασίας δεν έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά στη «Βιβλιοθήκη» στο Κολωνάκι. «Θα πάρω μια χωριάτικη σαλάτα και τίποτα άλλο» ήταν η παραγγελία που έδωσε ο πρωθυπουργός στη σερβιτόρα, γράφει σήμερα ο ΒΗΜΑτοδότης.

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών διάλεξαν ένα τραπέζι στο βάθος του μαγαζιού μακριά από τα... αδιάκριτα βλέμματα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην παρέα τους προστέθηκε κάποια στιγμή κι ένας διευθυντής εφημερίδας.

Τη συζήτησή τους μονοπώλησε, φυσικά, το θέμα των επιτοκίων και πως αυτά θα μειωθούν, με τον Γιάννη Στουρνάρα να δηλώνει αισιόδοξος πως θα επιτευχθεί το καλύτερο δυνατόν. «Κάποια στιγμή μάλιστα ακούστηκε να λέει "κάτω από το... πέντε"», αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Το δημοσίευμα καταλήγει: «Οσοι τους είδαν δεν πίστευαν στα μάτια τους. Πρωθυπουργός με υπουργό Οικονομικών χαλαροί, τρώγοντας χωριάτικη σαλάτα (και πίνοντας «Σουρωτή») συζητούσαν για την ιστορική έξοδο της χώρας μας στις αγορές. Η χαρά και η ικανοποίηση στο πρόσωπο του κ. Στουρνάρα ήταν εμφανείς, τόσο που πλήρωσε ευχαρίστως τον λογαριασμό».