13 Απριλίου 2014

Η πρώην σύζυγος του Κωνσταντόπουλου (όχι αυτή που δήλωνε την ανήλικη Ζωή... ηρεμήστε ;)) στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ;

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς, "κλειδώνει" το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ που αναμένεται να ανακοινωθεί τη Μ. Τρίτη. Το ψηφοδέλτιο περιλαμβάνει, όπως γράφαμε την Παρασκευή, νέα κι άφθαρτα πρόσωπα και όπως όλα δείχνουν θα είναι ψηφοδέλτιο πολλών εκπλήξεων και με "βαρύ" κεντροδεξιό άρωμα.
Στόχος του Αντ. Σαμαρά ήταν να φτιαχτεί ένα ψηφοδέλτιο που θα σηματοδοτεί το άνοιγμα σε άλλους πολιτικούς χώρους, αλλά κυρίως τη μεγάλη στροφή της ΝΔ προς το πολιτικό Κέντρο.

Το Μαξίμου (οι κ. Δ. Σταμάτης και Κ. Μπούρας διαχειρίστηκαν, επικουρικά προς τον κ. Σαμαρά, τη σύνθεση του ψηφοδελτίου) αναζητούσε μέχρι την «ενδεκάτη ώρα» ακόμη ένα βαρύ όνομα για την ενίσχυση της λίστας, μεταξύ άλλων και αστέρων του αθλητισμού.

Σύμφωνα με τη διαρροή που έκανε το επικοινωνιακό τιμ του Μαξίμου, στο Βήμα και την Καθημερινή, στη λίστα για την εκλογική μάχη της 25ης Μαΐου θα είναι ο γνωστός καθηγητής της χειρουργικής Δ. Λινός, ο καθηγητής Ιατρικής Χρ. Στεφανάδης, ο μουσικοσυνθέτης Στ. Ξαρχάκος (ευρωβουλευτής και την περίοδο 2000-2004), ο πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου με θητεία και στην προεδρία του ΠΑΟΚ, Θ. Ζαγοράκης, καθώς και η διευθύντρια της Υπηρεσίας Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του υπ. Εξωτερικών και συνεργάτης του συγκροτήματος Ψυχάρη, Φωτεινή Τομαή. Η κ. Τομαή ήταν παντρεμένη μέχρι το 1996 με τον πρώην πρόεδρο του Συνασπισμού Νίκο Κωνσταντόπουλο.

Από τα πολιτικά πρόσωπα ο πρωθυπουργός επέλεξε τους νυν βουλευτές Μανόλη Κεφαλογιάννη και Κώστα Μουσουρούλη. Επίσης, στη λίστα θα είναι η νυν ευρωβουλευτής της ΝΔ Ρόδη Κράτσα, η Νίκη Τζαβέλλα που είχε εκλεγεί το 2009 με το ΛΑΟΣ, αλλά και η Ελίζα Βόζενμπεργκ, πρώην βουλευτής Α' Αθηνών. Στο ψηφοδέλτιο, στο οποίο λέγεται ότι θα υπάρχει και ένα πρόσωπο έκπληξη, θα συμπεριληφθούν όπως ήδη έχει αποφασιστεί εδώ και καιρό και ήδη κινούνται,

Από το χώρο της δημοσιογραφίας, ο πρώην ευρωβουλευτής Μανόλης Μαυρομμάτη, ο Γιώργος Κύρτσος, η Μαρία Σπυράκη και η Νατάσα Ράγιου.

Τέλος, στη λίστα θα είναι, όπως αναφέρουν τα σχετικά δημοσιεύματα, ο πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου Γρ. Ζαφειρόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, ο πρόεδρος της νεολαίας του ΕΛΚ Ι. Σμυρλής, αλλά και ο πρωθυπουργικός σύμβουλος επί θεμάτων πολιτισμού Δημ. Δαβέττας.

Από το kendrodexia.gr