27 Απριλίου 2014

Ο Αναστασιάδης απαντά στους κομμουνιστές του ΑΚΕΛ: Όχι μόνο δεν έβγαλε έξω λεφτά το γραφείο μου, αλλά έφερε απέξω...

Στη δημοσιότητα από το δικηγορικό γραφείο "Αναστασιάδη & Συνεταίροι" οι εκροές της επίμαχης εταιρείας
Απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και του Δικηγορικού γραφείου Αναστασιάδη & Συνεταίροι προς 'Χαραυγή'

Όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης "Είναι με θλίψη που υποχρεούμαι για ακόμη μια φορά να σχολιάσω παντελώς αβάσιμο δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαραυγή», περί δήθεν γνώσης του Προέδρου για το κούρεμα καταθέσεων και εύνοιας συγκεκριμένων εταιρειών. Οι ανεύθυνοι αυτοί ισχυρισμοί πλήττουν καίρια και αναίτια τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται για την ανόρθωση της Οικονομίας από την ολική καταστροφή που την έχει οδηγήσει η προηγούμενη διακυβέρνηση."

Όπως τονίζει έχουν δοθεί από το δικηγορικό γραφείο στο όποιο ήταν μέτοχος μέχρι την 1η Μαρτίου 2013 οι διευκρινίσεις οι όποιες "μιλούν αφ' εαυτές. Χωρίς να θεωρώ τον εαυτό μου υπόλογο για οτιδήποτε, επιθυμώ να διευκρινίσω ότι πρόκειται για μια συνήθη δραστηριότητα όλων των δικηγορικών γραφείων που εξυπηρετούν ξένες εταιρείες. Απολύτως καμιά ασυνήθης διακίνηση χρημάτων υπήρξε πριν από την απόφαση για το κούρεμα προς όφελος οποιασδήποτε εταιρείας που εξυπηρετείται από το πρώην γραφείο μου."

Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει ότι "Συμφωνώ ότι θα πρέπει να υπάρξει διαφάνεια και να δημοσιοποιηθούν τα όποια στοιχεία αφορούν οικονομικές δραστηριότητες νομικών η φυσικών προσώπων που είναι άμεσα συνδεδεμένα με πολιτικά πρόσωπα. Ταυτόχρονα εκφράζω την έντονη ανησυχία μου στην προσπάθεια μικροπολιτικής εκμετάλλευσης της κατανοητής απαίτησης της κοινωνίας για διαφάνεια. Δεν θα ανορθώσουμε την οικονομία με κακόβουλα δημοσιεύματα και συκοφαντικούς λαϊκισμούς, ούτε θα ικανοποιήσουμε το περί δικαίου αίσθημα του λαού με ψευδείς ισχυρισμούς για τη δημιουργία εντυπώσεων."

Καταλήγοντας αναφέρει ότι "Πριν από ένα χρόνο πολλοί ήταν εκείνοι εκτός Κύπρου που προεξόφλησαν το τέλος της χώρας μας ως κέντρου παροχής υπηρεσιών. Με τη σκληρή δουλειά, την υπομονή και τον επαγγελματισμό μας τους διαψεύσαμε. Η Κύπρος όχι μόνο διασώθηκε ως χώρος παροχής υπηρεσιών, αλλά έχει προοπτικές για νέες ευκαιρίες. Ας μην επιτύχουμε εμείς, μόνοι μας, με την ανευθυνότητα μας αυτό που δεν κατάφεραν όσοι ήθελαν να δουν τον τομέα των υπηρεσιών της Κύπρου να καταρρέει."

Απάντηση Δικηγορικού Γραφείου Αναστασιάδη & Συνεταίροι προς 'Χαραυγή'
Το Δικηγορικό Γραφείο Νίκου Χρ. Αναστασιάδης & Συνεταίροι σε ανακοίνωση τους απόψε, αναφερόμενοι στο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαραυγή», αναφέρουν ότι “θεωρούμε απαράδεκτο, οι πολιτικές σκοπιμότητες, να οδηγούν σε ψευδείς και σε ανυπόστατους ισχυρισμούς που πλήττουν πρώτα τον τομέα υπηρεσιών σε μια τόσο κρίσιμη για την οικονομία της Κύπρου συγκυρία”.

Η υπό αναφορά εταιρεία που είναι ξένων συμφερόντων, όπως βεβαίως και χιλιάδες άλλων ξένων εταιρειών που επέλεξαν την Κύπρο ως το κέντρο των χρηματοοικονομικών τους συναλλαγών, σημειώνεται, διακίνησε κατά την περίοδο από 27/04/12 μέχρι και την πρώτη απόφαση του EUROGROUP στις 15/03/13τα ακόλουθα ποσά:-

(ι) Εισροές από εξωτερικό Δολάρια ΗΠΑ 94.203.000

(ιι) Εκροές προς εξωτερικό Δολάρια ΗΠΑ 92.007.000

“Είναι εξόφθαλμο πώς οι όποιες οι εν λόγω συναλλαγές εκινούντο μέσα στα πλαίσια της συνήθους πρακτικής εργασιών των εγγεγραμμένων στην Κύπρο ξένων εταιρειών”, προστίθεται.

Επειδή, σημειώνεται, το δημοσίευμα επιλεκτικά αναφέρεται στην περίοδο από 01/03/13 μέχρι και την 12/03/13 προς αποκατάσταση της αλήθειας δίδουμε στην δημοσιότητα λεπτομέρειες όχι μόνον των εκροών αλλά και των εισροών της εταιρείας από 01/01/13 μέχρι και την 15/03/13:-

(α) 01/03/13 έμβασμα εκ του εξωτερικού Δολάρια ΗΠΑ 8.000.000 την αυτήν ημέρα εκροές προς οφειλές εξωτερικού Δολάρια ΗΠΑ 7.000.000.

(β) 07/03/13 έμβασμα εκ του εξωτερικού Δολάρια ΗΠΑ 11.000.000 την αυτήν ημέρα δηλ. 07/03/13 πληρωμές προς οφειλές εξωτερικού :-

(ι) Ποσόν 7.200.000 εκ Δολάρια ΗΠΑ και

(ιι) Ποσόν 2.800.000 εκ Δολάρια ΗΠΑ.

(γ) 12/03/13 έμβασμα εκ του εξωτερικού Δολάρια ΗΠΑ 6.492.000 την αυτήν ημέρα δηλ. 12/03/13 πληρωμή προς οφειλόμενες υποχρεώσεις εξωτερικού Δολάρια ΗΠΑ 5.432.466.

Εκ των ως άνω, αναφέρει η ανακοίνωση, συνάγεται ότι απέμεινε ως πιστωτικό υπόλοιπο στον τρεχούμενο λογαριασμό της εταιρείας το ποσό των Δολαρίων ΗΠΑ 2.198.840 το οποίον και υπέστει την απομοίωση ως η απόφαση του EUROGROUP 25/03/13.

“Εκ των εισροών και εκροών της περιόδου από 27/04/12 έως 12/03/13 είναι πρόδηλο πως η απομόνωση των συναλλαγών για τις συνήθεις εργασίες της εταιρείας για την περίοδο από 01/03/13 εως 12/03/13 δεν ήτο παρά κακόβουλη και εσκεμμένη ιδιαιτέρως αν ληφθεί υπόψην ότι εκ προθέσεως η εφημερίδα παρέλειψε να δώσει στοιχεία για τα αντίστοιχα ποσά που εισήχθησαν εκ του εξωτερικού μεταξύ 01/03/13 και 12/03/13”.

Θλιβόμαστε, συνεχίζει η ανακοίνωση, γιατί για άλλη μία φορά προκειμένου να υπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες, αγνοείται το καλώς νοούμενο συμφέρον του τόπου.

“Αναμένουμε τόσο από την εν λόγω εφημερίδα όσο και από τους όποιους παρασύρθηκαν από το παραπλανητικό δημοσίευμα να επανορθώσουν”, καταλήγει η ανακοίνωση από το Δικηγορικό Γραφείου Νίκου Χρ. Αναστασιάδης & Συνεταίροι.

Πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Ιάκωβος Ιακώβου
www.24h.com.cy/economy/item/55393-ptd-anefthinoi-oi-isxirismoi-xaravgis-gia-gnosi-tou-proedrou-gia-to-kourema-katatheseon.html