09 Απριλίου 2014

Γελάει όλη η Ελλάδα με τον πανικό του ΣΥΡΙΖΑ που ζητάει να συνεχίσουν να μας δανείζουν αυτοί που μέχρι σήμερα αποκαλούσαν "τοκογλύφους"

- Παπαδημούλης: Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές θα αυξήσει το δημόσιο χρέος- Σκουρλέτης: Στημένη και ακριβή η έξοδος στις αγορές- Βούτσης: Τα επιτόκια θα είναι ίδια με αυτά του 2009- Σταθάκης: Οι αγορές εξακολουθούν να θεωρούν μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος

«Νευρικότητα» προδίδει η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στο γεγονός -πια- της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές.

Χαρακτηριστικά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι το απόγευμα της Τετάρτης, υποστήριξε ότι η έξοδος στις αγορές «θα αυξήσει το δημόσιο χρέος»!

«Αυτό που έπρεπε να γίνει, είναι ότι πρώτα έπρεπε να γίνει κούρεμα του χρέους και μετά η Ελλάδα σχεδιασμένα να βγει στις αγορές» σχολίασε ο κ. Παπαδημούλης.

Προχωρώντας, δε, την κριτική του, χαρακτήρισε «πάρα πολύ αλμυρό» το επιτόκιο δανεισμού της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας: «Είναι διπλάσιο του επιτοκίου που έχουν η Ισπανία και η Πορτογαλία»

Ακόμη και η ΔΗΜΑΡ, κατά τον κ. Παπαδημούλη, «που δεν κατηγορείται ότι μηδενίζει, έβγαλε σήμερα μια ανακοίνωση, που λέει ότι είναι βεβιασμένη αυτή η κίνηση (σ.σ. της εξόδου στις αγορές) και υπαγορεύεται από εκλογικές σκοπιμότητες».

«Το να περιμένουν ότι οι εκλογές και η στήριξη της Μέρκελ θα τους κάνει καλό, την ώρα που η πλειονότητα των Ελλήνων διαφωνεί με τις πολιτικές της Μέρκελ, είναι μακριά νυχτωμένοι» τόνισε ακόμη.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Πάνος Σκουρλέτης, είχε υποστηρίξει ότι η ελληνική έξοδος στις αγορές είναι «στημένη και ακριβή», αλλά και πως αποτελεί επιζήμια πολιτική κίνηση, «γιατί δίνουμε την ψευδαίσθηση ότι η χώρα μπορεί να δανείζεται» -ένα επιχείρημα που, κατά τον κ. Σκουρλέτη, είναι «βούτυρο στο ψωμί της Μέρκελ».

«Μόνο πολιτική σκοπιμότητα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία, αλλά και σε άλλες χώρες, εν όψει των ευρωεκλογών, εξυπηρετεί αυτή τη στιγμή η έξοδος στις αγορές» εκτίμησε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής του τομέα Ανάπτυξης του κόμματος, Γιώργος Σταθάκης. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σε κάθε περίπτωση, η «γραμμή» του ΣΥΡΙΖΑ, που «βλέπει» πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, προκειμένου τόσο να ξεχαστεί η υπόθεση Μπαλτάκου, όσο και να καρπωθεί η κυβέρνηση τα όποια οφέλη εν όψει ευρωεκλογών, δέχεται ήδη σφοδρή κριτική.

Μάλιστα, ελλείψει ίσως άλλου επιχειρήματος, τόσο ο κ. Παπαδημούλης το πρωί, μέσω Twitter, όσο και ο Νίκος Βούτσης στη Βουλή, λίγο αργότερα, κατηγόρησαν την κυβέρνηση για την πιο «ακριβή εκλογική καμπάνια»...