05 Απριλίου 2014

Έκλ@σε μέντες ο επαναστάτης του κώλου, Ραγκούσης: Εγώ απλά διαβίβασα το φαξ

[Εκτός από υπερασπιστής της τρομοκρατίας -δικηγόρος Ξηρού- είναι και δικηγόρος κάθε μορφής λάθρο... στη φώτο τον βλέπετε με τον απατεώνα Πρόεδρο (κάνουν και εκλογές;) της Πακιστανικής κοινότητας Ελλάδος (δίπλα του με το σακάκι) και τον Κωνσταντίνου του ΑΝΤΑΡΣΥΑ (2ος από δεξιά) που όλως τυχαίως τριγυρνούσε έξω απ' την Marfin όταν μέσα καίγονταν 3 άνθρωποι...]

Τη νομική του ιδιότητα προέταξε ο Φραγκίσκος Ραγκούσης στις γραπτές του εξηγήσεις, τις οποίες υπέβαλε χθες στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται με αφορμή το φαξ που εστάλη στις φυλακές Κέρκυρας και φέρεται να κάνει λόγο για «δυναμικές αντιδράσεις» στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικηγόρος αναφέρει στην ανωμοτί κατάθεσή του ότι το φαξ αποτελούσε κείμενο ομάδας κρατουμένων, με το οποίο αντιδρούσαν στο επίμαχο νομοσχέδιο. Το έγγραφο -κατά τον ίδιο- έφτασε στα χέρια του προκειμένου να το ελέγξει συμβουλευτικά γύρω από νομικά ζητήματα και στη συνέχεια, όπως του είχε ζητηθεί, το διαβίβασε στις φυλακές Κέρκυρας και συγκεκριμένα στη γραμματεία αυτής, κατόπιν συνεννόησης με τους εκεί σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Μάλιστα, επεσήμανε ότι ουδέποτε προέβη σε κάποια αξιόποινη πράξη, ιδίως σε αυτή της παρότρυνσης κρατουμένων σε εξέγερση, η οποία ερευνάται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών. Αυτό, σύμφωνα με το υπόμνημά του, προκύπτει και από το γεγονός ότι το επίμαχο φαξ εστάλη επώνυμα στους κρατούμενους, ενώ -όπως αναφέρει- εάν το κείμενο προέτρεπε σε κάποια παράνομη πράξη, το δικηγορικό γραφείο δεν θα το είχε προωθήσει.

Μεταξύ των όσων κατέθεσε, ο Φραγκίσκος Ραγκούσης επικαλείται σειρά περιπτώσεων κατά τις οποίες ο ίδιος ως συνήγορος υπεράσπισης μεσολάβησε προκειμένου να κατευναστούν τα «πνεύματα» εντός διαφόρων σωφρονιστικών ιδρυμάτων. Ανάμεσα σε άλλα, γίνεται αναφορά στο περιστατικό που σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2011 στις φυλακές Κορυδαλλού, όταν έπεισε τον εντολέα του και βαρυποινίτη Παν. Βλαστό να παραδώσει στις αρχές τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους που κρατούσε ως ομήρους.

enet.gr