12 Απριλίου 2014

Και τρίτη μοτοσικλέτα δείχνουν οι κάμερες

Καρέ – καρέ εξετάζει η αντιτρομοκρατική το οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή, όπου έχουν καταγραφεί οι κινήσεις των τρομοκρατών και η ισχυρή έκρηξη έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος στην οδό Αμερικής τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Όπως διαπίστωσαν, στο σημείο υπήρχε και τρίτη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν δυο άτομα, μέλη της ομάδας υποστήριξης. Κάμερες έχουν καταγράψει τον οδηγό να παρκάρει το αυτοκίνητο - βόμβα στην οδό Αμερικής, να εξέρχεται από αυτό κρατώντας ένα σακίδιο, να επιβιβάζεται σε μια μοτοσικλέτα που είχε συνεργός του και να εξαφανίζεται, ενώ σε κοντινή απόσταση ακολουθούσε και δεύτερη μοτοσικλέτα με άλλους δύο δράστες.

Οι τρομοκράτες φορούσαν κράνη για να μην καταγραφούν τα χαρακτηριστικά τους, ενώ όπως διαπιστώθηκε στο παγιδευμένο αυτοκίνητο είχαν τοποθετήσει Ανφο. Μια εκρηκτική ύλη που είχε χρησιμοποιήσει αρκετές φορές ο Επαναστατικός αγώνας σε χτυπήματα με παγιδευμένα αυτοκίνητα και αυτό είναι ένα ακόμη στοιχείο, εκτός από τον τρόπο δράσης, που "δείχνει" τον καταζητούμενο Νίκο Μαζιώτη.

Εννέα δευτερόλεπτα πριν γίνει η έκρηξη στο αυτοκίνητο - βόμβα, δύο γυναίκες όπως φαίνεται στα βίντεο, περνούν κοντά από την περιοχή, η οποία έχει αποκλειστεί από την αστυνομία, μετά από τα δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα των τρομοκρατών.

Η οδός Αμερικής θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο αμέσως μετά την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου με 75 κιλά εκρηκτικής ύλης. 24 ώρες μετά την έκρηξη τα συνεργεία προσπαθούν ακόμη να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Στο θέατρο Αλίκη το ωστικό κύμα ξήλωσε ακόμα και τις σιδερένιες πόρτες.

www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27369&subid=2&pubid=33395116