23 Απριλίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-Σαμπιχά Σουλεϊμάν: «Δεν παραιτήθηκα, με απέπεμψε ο ΣΥΡΙΖΑ-Δηλώνω Ελληνίδα και ενοχλούνται»-Σάλος με τη δήλωση του Δ.Χριστόπουλου: Η μειονότητα είναι ένα τούρκικο πράγμα

- "Δεν ζήτησα να είμαι υποψήφια - Ο ΣΥΡΙΖΑ με επέλεξε - Ο βουλευτής Ζεϊμπέκ Χουσεϊν απείλησε ότι αν δεν φύγω θα παραιτηθεί", δήλωσε στην εκπομπή "ΣΚΑΪ" του Νίκου Ευαγγελάτου η Σαμπιχά Σουλεϊμάν

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η υπόθεση της απόσυρσης της υποψηφιότητας της ελληνίδας μουσουλμάνας Ρομά Σαμπιχά Σουλεϊμάν από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ίδια μιλώντας στην εκπομπή ΣΚΑΙ του Νίκου Ευαγγελάτου είπε ότι δεν γνωρίζει τον λόγο για τον οποίο της ανακοίνωσαν ότι αποσύρουν την υποψηφιότητά της αφού όταν τέθηκε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίστηκε και με το παραπάνω.

«Δεν ξέρω γιατί με αποσύρανε αλλά ξέρω ότι όταν ξεκίνησα στην Κεντρική Επιτροπή με ψήφισαν πάνω από 150 άτομα και μόνο 4 ήταν κατά», είπε και συνέχισε: «Οφείλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ όπως και στον κ. Τσίπρα που μου έκανε την τιμή να μου κάνει την πρόταση».

Είπε επίσης ότι χθες το απόγευμα της τηλεφώνησε ο Δημήτρης Βίτσας για να της πει οτι αποσύρεται η υποψηφιότητά της.

«Δεν ήξερα ότι με είχαν αντικαταστήσει με έναν έλληνα πομάκο», είπε και πρόσθεσε: «Όλα ξεκίνησαν από τον κ. Ζεϊμπέκ (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης) ο οποίος είναι έλληνας πομάκος αλλά και ρατσιστής. Απείλησε την Κεντρική Επιτροπή ότι αν περάσει η υποψηφιότητά μου θα παραιτηθεί. Εγώ δεν ζήτησα να είμαι υποψήφια. Θα μπορούσα να είμαι και σε άλλο ψηφοδέλτιο. Λυπάμαι πολύ για όλο αυτό που συνέβη», είπε.


Δ.Χριστόπουλος: Η μειονότητα είναι ένα τούρκικο πράγμα

Με αφορμή την αντικατάσταση της Σαμπιχά Σουλεϊμάν, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου μίλησε για τη μειονότητα της Θράκης, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις με τη δήλωσή του ότι "βάλθηκαν να μας πουν ότι η μειονότητα δεν είναι ένα ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράμα".

Ερωτηθείς για αυτή τη δήλωση, αλλά και την αποπομπή της Σαμπιχά Σουλεϊμάν, ο κ.Χριστόπουλος τόνισε στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου ότι "η φερόμενη ως υποψήφια διεκδικεί να ονομάζεται τσιγγάνα και όχι τουρκάλα... Αυτό το στηρίζω".


Ας περάσει ο κύριος από το σύλλογο να τον κεράσουμε καφέ... αν δεν σιχαίνεται 

«Ήταν τιμή μου που με διάλεξαν για το ευρωψηφοδέλτιο και λυπάμαι για όλο αυτό που συνέβη», ανέφερε η Σαμπιχά Σουλεϊμάν, μιλώντας στο MEGA για την αντικατάστασή της στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση αν θεωρεί ότι προκάλεσε με δηλώσεις της το τουρκικό προξενείο απάντησε: «Αυτά είναι πολύ μεγαλύτερα από μένα. Δεν μπορώ να έχω άποψη για ανθρώπους που μόνοι τους τα βγάζουν και μετά προσπαθούν να τα συμμαζέψουν».

Παράλληλα αποκάλυψε ότι μετά από την ομιλία της το 2008 στο Ευρωκοινοβούλιο, δέχθηκε σωματική επίθεση, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες.

«Θα μας άρεσε οι περισσότεροι να ενδιαφερθούν για το γεγονός ότι σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη υπάρχουν Ρομά με τα ίδια προβλήματα. Εμένα αυτά με ενδιαφέρουν. Εμείς οι μάνες Ρομά θέλουμε σχολεία, συγκοινωνία, δρόμο, πρόσβαση στην υγεία γιατί πεθαίνουμε σε νεαρή ηλικία», σημείωσε και πρόσθεσε ότι με αφορμή το θέμα που προέκυψε με την υποψηφιότητά της «ακούστηκαν τα προβλήματά μας», που όπως είπε «μετά από έναν μήνα θα μπουν πάλι κάτω από το χαλί».

Δείτε και το βίντεο απο το MEGA