08 Απριλίου 2014

Αυτοί είναι οι δέκα πλουσιότεροι άνθρωποι κάτω των σαράντα ετών!

Στην κορυφή της λίστας ο ιδρυτής της Google Λάρι Πέιτζ με περιουσία που φτάνει τα 23 δισ. δολάρια

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον πλανήτη έγιναν ακόμη πιο πλούσιοι το 2013, προσθέτοντας 524 δισ. δολάρια στην συνολική καθαρή περιουσία τους, σύμφωνα με το δείκτη δισεκατομμυριούχων του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg, που απεικονίζει την καθημερινή κατάταξη των 300 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο.
Ανάμεσα στους 300 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου βρίσκονται και 10 «νεαροί», με ηλικία κάτω των 40 ετών που η συνολική τους περιουσία φτάνει τα 50 δισ δολάρια.

Πρόκειται για γόνους πλουσίων οικογενειών που δεν στάθηκαν όμως μόνο σε αυτό, αλλά φρόντισαν να τιμήσουν το όνομα των πατεράδων τους, διευρύνοντας κατά πολύ τα.. ψηφία των τραπεζικών τους λογαριασμών.

Ας τους γνωρίσουμε!

10) Αϊμάν Χαρίρι
Η περιουσία του Αϊμάν Χαρίρι υπολογίζεται στα 1,35 δισ. δολάρια. Ο 34χρονος Αιμάν είναι γιός του αποθανόντος πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου Ραφίκ Χαρίρι. Είναι επίσης από τους βασικούς μετόχους της Σαουδικής «Oger», η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες στη Μέση Ανατολή.



9) Άλμπερτ Μαρία Λαποράλ Μιγκέλ Χοάνες Γκάμπριελ
Σε ηλικία 8 ετών ήταν το πλουσιότερο παιδί στον κόσμο. Πλέον ο 29χρονος Γερμανός αριστοκράτης Χοάνες Γκάμπριελ είναι από τους πλουσιότερους νέους στον κόσμο με περιουσία που εκτιμάται στα 1,5 δισ. δολάρια, έχοντας αλυσίδες καταστημάτων σε πολλές χώρες της βόρειας Ευρώπης.




8) Σον Πάρκερ
Μόλις στα 21 του ο Σον Πάρκερ έγινε ο πρώτος πρόεδρος του μεγαλύτερου δικτύου κοινωνικής δικτύωσης, του facebook. Eπίσης ήταν και ο συνιδρυτής του Napster. Στα 34 του χρόνια έχει περιουσία που αγγίζει τα 2,1 δισ. δολάρια.



7) Υβόννη Μπάουερ
Με περιουσία στα 2.4 διδ. δολάρια, η Υβόννη Μπάουερ είχε την τύχη να είναι η κόρη του πασίγνωστου μεγαλοεκδότη Χάινζ Μπάουερ. Στα 37 της διευθύνει πλέον τον κολοσσό που ακούει στο όνομα «Bauer Media Group» και είναι μια από τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο.


6) Μαρκ Ζούκερμπεργκ
Φυσικά είναι ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου του κόσμου, του Facebook. Στα 28 του χρόνια η περιουσία του αυξάνει με γοργούς ρυθμούς σε καθημερινή βάση και έχει φτάσει σήμερα τα 2,8 δισ δολάρια. Θεωρείται επίσης ότι ασκεί τεράστια επιρροή στους νέους.


5) Ντάστιν Μόσκοβιτς
Ο 29χρονος Ντάστιν Μόσκοβιτς ήταν συνιδρυτής του Facebook μαζί με τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Αποχώρησε από εκεί το 2008 αναλαμβάνοντας να σχεδιάσει το «Αsana», ένα πρόγραμμα για κινητα το οποίο θα επέτρεπε την ομαδική εργασία χωρίς την χρήση e-mail. πήγε για να αναπτυχθεί Asana, ένα κινητό εφαρμογή που σχεδιάστηκε για να επιτρέπει την ομαδική εργασία χωρίς e-mail. Παρά τον τεράστιο πλούτο του και την περιουσία που φτάνει τα 2.9 δισ δολάρια, εξακολουθεί να ζει μια ήσυχη ζωή, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.


4) Σκοτ Ντάνκαν
Η περιουσία των 5,5 δισ δολαρίων που έχει στους τραπεζικούς του λογαριασμούς αλλά και σε ακίνητα ο Σκοτ Ντάνκαν, ήταν αποτέλεσμα της μεγάλης τύχης που είχε η οικογένειά τους στις επενδύσεις που έκανε. Ο πατέρας του Νταν Ντάνκαν αποφάσισε να ασχοληθεί με τον τομέα της ενέργειας, ιδρύοντας την «Enterprise Products Partners», μιας εταιρείας που σήμερα διαθέτει σωλήνες 50.000 μιλίων οι οποίοι μεταφέρουν φυσικό αέριο.


3) Χουγιάν Γιάνγκ
Είναι μια από τις πλουσιότερες γυναίκες όχι μόνο στη Κίνα, αλλά σε όλο τον κόσμο. Η περιουσία της υπολογίζεται στα 5,7 δισ. δολάρια και αυτήν ήταν αποτέλεσμα της μεγάλης εταιρείας κτηματομεσιτικών που είχε «χτίσει» ο πατέρας της στην Κίνα από το 1970 με την ονομασία «Country Garden Holdings». Στα 31 της πλέον είναι αντιπρόεδρος της εταιρείας.


2) Αλεχάντρο Σάντο Ντομίνγκο Νταβίγια
Όντας ο μεγαλύτερος γιος του αείμνηστου Κολομβιανού «βασιλιά της μπύρας Χούλιο Μάριο Σάντο Ντομίνγκο Πουμαρέχο, ο 36χρονος Νταβίγια έχει μια αμύθητη περιουσία που φτάνει τα 11,7 δισ δολάρια.
Δε στάθηκε όμως στην περιουσία του πατέρα του καθώς έκανε και δικές του επενδύσεις στις ΗΠΑ, ενώ βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο του «Metropolitan Museum of Art» της Νέας Υόρκης, ενώ παράλληλα είναι και σύμβουλος επενδύσεων σε πολλές επιχειρήσεις.


1) Λαρι Πέιτζ
Είναι πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου σε ηλικίες κάτω των 40 ετών. Το 2013 η περιουσία του έφτασε τα 23 δισ δολάρια και πρόκειται για τον ιδρυτή και πρόεδρο της εταιρείας Google. Ο λόγος φυσικά για τον Λάρι Πέιτζ!