11 Απριλίου 2014

Τέλειωσε το κοκομπλόκο του δανεισμού... αυτό που δεν τελειώνει όμως είναι ο κρετινισμός του στόκου Αλέξη και οι γελοιότητες των Λαφαζάνηδων και Βαρουφάκηδων

Δεν έχει τέλος η ηλιθιότητα στην ελληνική πολιτική.

Τη σκυτάλη έχουν πάρει οι λεβέντες του ΣΥΡΙΖΑ από Βαρουφάκη μέχρι Παπαδημούλη, περνώντας από τον Αλέξη που παραμένει στόκος και, γενικώς, ανεπίδεκτος.

Η έξοδος στις αγορές δεν βοηθάει μόνο για λόγους συμβολισμού και ψυχολογίας. Βοηθάει γιατί λύνει το εμπάργκο που μας είχε επιβάλλει, υπακούοντας στο καταστατικό της, η ΕΚΤ. Αυτή είχε σταματήσει να αγοράζει ομόλογά μας.

Από την ώρα που είμαστε ξανά κανονικά στις αγορές και δανειζόμαστε, τότε ο Ντράγκι μπορεί να παρεμβαίνει στη δευτερογενή αγορά και να αγοράζει ελληνικά ομόλογα. Ακριβώς όπως κάνει με την Ιταλία και την Ισπανία.

Είναι το περίφημο ΟΜΤ, που έβαλε η ΕΚΤ στο οπλοστάσιό της τον Σεπτέμβριο του 2012.

Αλέξη μου, επειδή ξέρω ότι με διαβάζεις, δεν είναι μάρκα σινιέ ρούχων. Είναι το Outright Monetary Transactions.

Χάρη σε αυτό τελείωσε η κρίση στην Ευρωζώνη και, πιο συγκεκριμένα, στο Νότο. Κανείς δεν κάνει υποτιμητική κερδοσκοπία κόντρα στην ΕΚΤ αφού αυτή μπορεί να αγοράσει χωρίς όριο. Όποιος παίξει θα χάσει.

Αν αυτό ισχύσει και για την Ελλάδα (και θα ισχύει αν δανειστούμε και ξανά- δανειστού με) τότε τα ομόλογά μας θα τα στηρίζει, αν χρειαστεί, η Φρανκφούρτη.

Άρα τελειώνει το κοκομπλόκο του δανεισμού. Αυτό που δεν τελειώνει είναι ο κρετινισμός του ΣΥΡΙΖΑ.

http://lykavitos.gr/archives/100552