01 Απριλίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-Ξεβράκωμα Τσίπρα από Μεϊμαράκη: «Θα σου απαντήσω σαν ΝΔίτης: Πήγατε να στήσετε τη διαδικασία της συζήτησης αλλά το πεζοδρόμιο δεν θα κάνει κουμάντο στην Αθήνα»

Νέο σκηνικό έντασης δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά του προεδρείου της Βουλής με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να αποκαλύπτει μεθοδεύσεις εκ μέρους του Αντιπροέδρου Δραγασάκη ώστε να μην είναι στην έδρα ο Πρόεδρος της Βουλής όταν ο Τσίπρας θα κατέθετε την πρόταση μομφής... Φυσικά ο Τσίπρας και οι άλλοι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά ξεφτίλισαν τις διαδικασίες αποχωρώντας από τη συζήτηση της πρότασης μομφής που είχαν καταθέσει οι ίδιοι

Ο πρόεδρος της Βουλής από το βήμα της Βουλής κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι απαξιώνει τη Βουλή, ενώ κατήγγειλε ότι, την Κυριακή, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να στήσει την διαδικασία, καθώς είχε ετοιμάσει να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Γιάννη Στουρνάρα την ώρα που θα ήταν πρόεδρος ο Γιάννης Δραγασάκης.

Λίγο ή πολύ ο κ. Μεϊμαράκης υπαινίχθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να στήσει τη διαδικασία, αναφέροντας ότι όταν ρώτησε τι ώρα θα μιλήσει ο πρόεδρος του κόμματος δεν του απαντούσαν και τη στιγμή που πήγε να φάει πρόσεξε ότι ο κ. Δραγασάκης αντικατέστησε την κυρία Κόλια στην έδρα, καθώς εκείνη είχε σειρά να προεδρεύσει.

Τόνισε, ακόμη, στον κ. Τσίπρα ότι «Αφού θέλετε να με κάνετε να μιλήσω σαν βουλευτής της ΝΔ θα το κάνω. Δεν θα επιτρέψουμε να κάνει το πεζοδρόμιο κουμάντο στην Αθήνα. Προσπαθείτε όχι μόνο να μπλοκάρετε το Eurogroup και την επόμενη δόση, αλλά δεν αφήνετε να λειτουργήσει σωστά η προεδρεία».

Τη στιγμή εκείνη έξαλλος ο Γιάννης Δραγασάκης ζήτησε να πάρει το λόγο για να απαντήσει στις αιτιάσεις του κ. Μεϊμαράκη, ωστόσο, ήταν η σειρά του Ευάγγελου Βενιζέλου να μιλήσει.



Βενιζέλος σε Τσίπρα: "Μη μου σηκώνεις το δάχτυλο εμένα... Άντε φύγετε... Στο καλό"

Οι αναφορές του κ. Μεϊμαράκη στον κ. Δραγασάκη και τον ρόλο του ως αντιπροέδρου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο υπαινιγμός του ότι υπήρξε εκ μέρους του «μεθόδευση» ώστε να μην είναι ο ίδιος στην έδρα την ώρα που θα ελάμβανε τον λόγο ο κ. Τσίπρας για να καταθέσει την πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών αιφνιδιάζοντας την κυβέρνηση, προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Δραγασάκη ο οποίος ζήτησε να λάβει τον λόγο επί προσωπικού ενώ βρισκόταν στο προεδρείο.

Ο προεδρεύων εκείνη την ώρα κ. Ι. Τραγάκης του είπε ότι όταν κάποιος είναι στην έδρα δεν μπορεί να ζητήσει τον λόγο επί προσωπικού και κάλεσε τον κ. Ευ. Βενιζέλο να τοποθετηθεί. Ο κ. Δραγασάκης κατέβηκε από το προεδρείο και ζήτησε εκ νέου να του δοθεί η δυνατότητα για να απαντήσει στους υπαινιγμούς του κ. Μεϊμαράκη αλλά ο κ. Βενιζέλος που βρισκόταν ήδη στο βήμα, του είπε ότι είχε δοθεί ο λόγος σε αυτόν και ότι θα έπρεπε να περιμένει να τοποθετηθεί μετά. Ο κ. Δραγασάκης φανερά ενοχλημένος από τις προσωπικές βολές που δέχθηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής επέμεινε, ενώ η ένταση κλιμακώθηκε με τις αντιδράσεις από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ και τις βολές από την πλευρά του κ. Βενιζέλου, ο οποίος είπε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα ο οποίος διαμαρτυρόταν: «Μη μου σηκώνεις το δάχτυλο εμένα».

Εκείνη τη στιγμή σύσσωμη η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την συνεδρίαση με τον κ. Βενιζέλο να τους λέει: «Στο καλό»! Στην αίθουσα παρέμεινε πάντως ο κ. Δραγασάκης για να απαντήσει στον κ. Μεϊμαράκη ώστε να καταγραφούν τα λεγόμενά του στα πρακτικά, όπως εξήγησε αργότερα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας: «Λυπάμαι για την ευκολία που χρησιμοποιούν το ακραίο μέσο της αποχώρησης από την Βουλή», ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με την πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών είχε ως στόσο να παρεμποδίσει τη νομοθετική λειτουργία της Βουλής. Μάλιστα έκανε λόγο για «εκ του πλαγίου παραβίαση του Συντάγματος με δήθεν επίκληση του».

Όπως είπε, με τον πρόταση μομφής που κατέθεσε ο κ. Τσίπρας «έκανε μια τρύπα στο νερό και έπεσε μέσα». Κατηγόρησε δε τον ΣΥΡΙΖΑ για απειλές, εκβιασμούς και ψευδοεισαγγελικό λόγο: «Και έρχονται εδώ και δεν έχουν να πουν τίποτα κι αντί να διδαχθούν από αυτές τις αλλεπάλληλες ήττες επιμένουν στο ίδιο», είπε και πρόσθεσε ότι «ως κλασικοί μικρομέγαλοι νομίζουν ότι κάτι κάνουν ενώ δεν έχουν καμία ρίζα, ούτε στην κοινωνία, ούτε στα συνδικάτα, ούτε πουθενά, είναι μια ψευδαίσθηση». Μάλιστα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας εκτός των άλλων ότι αποτελεί απελή για τις επενδύσεις και τους επενδυτές στην χώρα μας, για την ανάκαμψη της απασχόλησης, «αλλά εις πείσμα αυτών η χώρα ανακάμπτει», τόνισε.

Δείτε το βίντεο:


Δραγασάκης: Επιφυλάσσομαι για το πλαίσιο της συνεργασίας μας από δω και πέρα 

Παίρνοντας τελικά τον λόγο ο κ. Δραγασάκης είπε ότι δεν κατανόησε την ουσία της ομιλίας του Προέδρου της Βουλής ως προς τους δυο ρόλους που ανέφερε, τον θεσμικό και τον κομματικό. Επιφυλάσσομαι να την κατανοήσω αφού την ξαναδιαβάσω και επιφυλάσσομαι για το πλαίσιο της συνεργασίας μας από δω και πέρα, είπε αφήνοντας ανοιχτό το τι θα πράξει ο ίδιος ως αντιπρόεδρος, αν και κοινοβουλευτικοί παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησής του.

Πάντως ο κ. Δραγασάκης είπε ότι «την θεωρία των δυο ρόλων και των δυο ταυτοτήτων δεν την καταλαβαίνω». «Ο ρόλος δημιουργεί ευθύνη συνολική. Ο πρόεδρος ή ο αντιπρόεδρος δεν είναι κάποιες ώρες πρόεδρος και κάποιες ώρες κόμμα», είπε υπογραμμίζοντας ότι «θέλω να μελετήσω την ομιλία του κ. Μεϊμαράκη και να την αξιολογήσω για να καταλάβω πώς αντιλαμβάνεται τη λειτουργία της Βουλής από εδώ και πέρα».

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Προέδρου της Βουλής ο οποίος του είπε: «Δεν καταλάβατε ότι έχουμε διπλό ρόλο. Ότι εσείς θα υπογράφετε την πρόταση μομφής και θα είστε ένας από τους πέντε που θα την υποστηρίζουν και παράλληλα θα είστε αντιπρόεδρος της Βουλής». Και πρόσθεσε σε ειρωνικό ύφος: «Να δω αν θα την καταλάβετε και να ρθείτε να την συζητήσουμε. Αν δεν την καταλάβετε να έρθετε να σας την εξηγήσω».

Παίρνοντας τον λόγο εκ νέου ο κ. Δραγασάκης του είπε: «Έκανε μια πρόταση και θα την αξιοποιήσω. Όμως δεν καταλαβαίνω τα όρια της πόλωσης που θέλει να θέσει αυτή η παράταξη».


Βενιζέλος:O κ. Τσίπρας έκανε μια τρύπα στο νερό και έπεσε μέσα

Σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του προεδρείου της βουλής.

Ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στις προτάσεις μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών και του προεδρείου της βουλής  έκανε λόγο για εκ του πλαγίου παραβίαση του Συντάγματος με δήθεν επίκληση του γράμματος του Συντάγματος.

«Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπέβαλε πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών κατά τρόπο απαράδεκτο, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής», τόνισε .

«Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε την πλειοψηφία της παρά τις περί αντιθέτους λυσσαλέες προσπάθειες και αβυσσαλέες προσδοκίες» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας ότι χθες «ο κ. Τσίπρας έκανε μια πολύ μεγάλη τρύπα στο νερό και έπεσε μέσα με το κόμμα του».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε ότι κάποιοι λυπούνται γιατί «φεύγουν οι βάρβαροι», γιατί «ανακτούμε την περηφάνια και την αυτοδυναμία μας ξανά» κι «έχουμε αποτελέσματα».

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι είναι χρειάζεται εθνική συστράτευση και όχι διχασμός, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «ψευτοεισαγγελικό λόγο».

«Έρχονται εδώ και δεν έχουν να πουν ποτέ τίποτα» ανέφερε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για απόλυτη πολιτική αποτυχία.




Βούτσης: Διχαστικών τόνων η ομιλία του Μεϊμαράκη

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης λίγο πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία στη Βουλή χαρακτήρισε διχαστικών τόνων την ομιλία του Μεϊμαράκη και επεσήμανε πως η κυβερνητική πλειοψηφία έχει απαξιώσει τη Βουλή.

Δείτε το βίντεο.