15 Απριλίου 2014

Δεν υπάρχει λέμε: Ζητείται άρση ασυλίας του Ματθαιόπουλου για αρπαγή τσάντας

Δικογραφία σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλου, διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στη Βουλή με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος και ζητείται να αρθεί η ασυλία του με την κατηγορία της ληστείας με αρπαγή τσάντας.

Ο κ. Ματθαιόπουλος  έχει παραπεμφθεί για να δικαστεί  στις 30 Απριλίου 2014 ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για ληστεία από κοινού. Η δίκη αρχικά  είχε προσδιοριστεί να διεξαχθεί το 2013, όμως αναβλήθηκε λόγω της βουλευτικής ιδιότητας του, προκειμένου να ζητηθεί η άρσης της ασυλίας του.

Η υπόθεση έχει ως εξής. Τον Αύγουστο του 2005 ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής μαζί με ένα πρόσωπο γνωστό στη δικαιοσύνη και άλλα άγνωστα άτομα φέρονται να άρπαξαβ την τσάντα ενός πολίτη στην περιοχή της Αρχαίας Αγοράς.

Κατηγορούνται ότι τον πλησίασαν (ο οποίος προηγουμένως είχε αντιδράσει καθώς η ομάδα του κ. Ματθαιόπουλου φέρεται να παρενοχλούσε προκλητικά αλλοδαπό), τον περικύκλωσαν, τον έριξαν κάτω, τον κλώτσησαν στο κεφάλι και στο σώμα. Ένας από τους κατηγορούμενους, έσπασε ένα μπουκάλι μπύρας δίπλα στο πρόσωπο του ο οποίος ήταν πεσμένος κάτω, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο δάκτυλο του αριστερού χεριού και στη συνέχεια πήραν το τσαντάκι του.

Σύμφωνα με την δικογραφία, παρών ήταν και ο ανήλικος τότε Αλέξανδρος Κασιδιάρης, αδελφός του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο οποίος όμως  απαλλάχθηκε με σχετικό βούλευμα.