07 Απριλίου 2014

Αυτόφωρο για δημοσίευση ή αναπαραγωγή νέων «βίντεο Μπαλτάκου»!

Με αυτόφωρο απειλούνται οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής σε περίπτωση που επαναλάβουν τη χρήση προϊόντων υποκλοπής και μέσω αυτού ουσιαστικά «ασκήσουν μορφή βίας» με αποδέκτες πολιτικούς ή πολιτικά κόμματα.

Αυτό προκύπτει από την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη μέσω της οποίας διαβιβάζεται στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η αναφορά του υπουργού Δημόσιας Τάξης με ενδεικτικά δημοσιεύματα από τον γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο σχετικά με το ενδεχόμενο παράνομης κατοχής από μέλη της «Χρυσής Αυγής» οπτικοακουστικού υλικού. Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μάλιστα, ξεκαθαρίζει πως η διαδικασία του αυτοφώρου θα κινηθεί και κατά αυτού που θα αναπαράξει το βίντεο και όχι μόνο κατά αυτού που θα το δημοσιεύσει.

Η κα Κουτζαμάνη, διαβίβασε τον φάκελο στην προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου και στο έγγραφό της ζητεί ο φάκελος να συσχετιστεί με την υπάρχουσα δικογραφία, για την οποία εξετάστηκε ως μάρτυρας ο Τάκης Μπαλτάκος, να αξιολογηθεί και να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν τέλεση του αδικήματος του άρθρου 157 ΠΚ (βία ή απειλή βίας κατα βουλευτών ή αρχηγού πολιτικού κόμματος) ή άλλης αξιόποινης πράξης.

Ζητείται επίσης η ταχύτατη περαίωση της έρευνας και παραγγέλλεται πως: «Εάν στο μέλλον επαναληφθεί από οποιονδήποτε και υπό οποιαδήποτε ιδιότητα η χρήση παρανόμως κτηθέντος οπτικοακουστικού υλικού να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, έστω κι αν ο υπαίτιος είναι βουλευτής εν ενεργεία. Τα παραγγελθέντα ισχύουν και για κάθε άλλο αυτόφωρο κακούργημα».