11 Απριλίου 2014

Επικός πάλι ο Μάκης: Να βοηθήσουμε όλοι τον Αλέξη να καταλάβει μερικά πράγματα που δεν μπορεί να αντιληφθεί

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, μίλησε στον realFm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την επιτυχημένη έξοδο στις αγορές, το χρέος αλλά και την υπόθεση Μπαλτάκου.

«Η έξοδος στις αγορές είναι μια προπαρασκευαστική κίνηση, προκειμένου να δείξουμε ότι ανακτάται η αξιοπιστία της χώρας και ότι αυτό το λένε πλέον οι οικονομικοί παράγοντες», σχολίασε αρχικά ο κ. Βορίδης και συνέχισε:

«Οι αγορές δεν ενδιαφέρονται για το αν έχει εκλογές η Ελλάδα ή όχι. Λένε ότι αυτό δεν έχει αντικειμενική βάση, αλλά ότι έχει έναν πολιτικό χειρισμό. Αν ήταν ένας πολιτικός χειρισμός ο οποίος απλώς κοίταζε τις εκλογές, δεν θα είχε ανταπόκριση στην αγορά. Για να έχουμε την ανταπόκριση που είχαμε…»

«Οι ανάδοχες τράπεζες, κρίνουν ότι το προϊόν είναι κατάλληλο. Εδώ έχουμε αρχίσει και ψειρίζουμε τη μαϊμού. Βγήκαμε στις αγορές και βγήκαμε με κάτι το οποίο ο διεθνής οικονομικός Τύπος ομολογεί ότι ήταν μια μεγάλη επιτυχία. Όλοι ομολογούν ότι ήταν επιτυχία, εκτός από την αντιπολίτευση στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

«Η αποκλιμάκωση του χρέους, έχουν περίπου προεξοφληθεί. Παντού στον κόσμο αυτό το θέμα έχει λυθεί, εκτός από το μυαλό του κ. Τσίπρα. Να βοηθήσουμε όλοι να του το λύσουμε. Όταν το έχει λύσει όλος ο κόσμος αυτό;», σχολίασε μεταξύ άλλων για το χρέος ο κ. Βορίδης.

«Προφανώς η Ελληνική κυβέρνηση συζητάει στον κατάλληλο χρόνο, όλα τα ζητήματα αυτά. Και το ζήτημα του χρέους θα γίνει. Για το χρέος έχουν γίνει όλες οι προπαρασκευαστικές κινήσεις ώστε να υπάρξουν οριστικές αποφάσεις», είπε για το χρέος ενώ για το κατοχικό δάνειο σχολίασε:

«Νομίζω ότι γίνεται σοβαρή δουλεία από την κυβέρνηση, στο θέμα της νομικής θεμελίωσης και τεκμηρίωσης του θέματος. Όσο πιο θεμελιωμένο από νομικής άποψης είναι το θέμα, τόσο καλύτερα μπορεί να αντιμετωπιστεί από την Γερμανική κυβέρνηση», σχολίασε ο κ. Βορίδης για το κατοχικό δάνειο.

«Γιατί να παραιτηθεί ο Δένδιας και ο Αθανασίου; Ο Δένδιας παρενέβη; Ο κ. Αθανασίου για ένα τηλεφώνημα το οποίο έχει κάνει, έχει δώσει εξηγήσεις. Εξηγήσεις έχει δώσει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, εξηγήσεις έχει δώσει ο ίδιος ο Μπαλτάκος. Δεν κλείνει από εκεί το ζήτημα;», σχολίασε για το θέμα Μπαλτάκου ο κ. Βορίδης.