27 Απριλίου 2014

"Φασίστας" κι ο Θεοδωράκης... θέλει ισχυρή φύλαξη συνόρων για αποτροπή λαθρομετανάστευσης

Τι είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού για κράτος-Εκκλησία και σύνορα
 
Στην Κομοτηνή περιόδευσε την Κυριακή ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης όπου και κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων όπως η θέση του κόμματος του για τις σχέσεις κράτους και εκκλησίας, αλλά και για το ζήτημα των παράτυπων μεταναστών.

Ειδικότερα μιλώντας στη Λέσχη Κομοτηναίων και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για τη σχέση Κράτους - Εκκλησίας, δήλωσε ότι σε μια ευρωπαϊκή χώρα, το Κράτος, δεν μπορεί να είναι ταυτόσημο με την Εκκλησία. Σεβόμαστε, συνέχισε, τη λειτουργία της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά αυτά είναι δυο διαφορετικά πράγματα, χρησιμοποιώντας ξεκάθαρα μία φιλελεύθερη ρητορική.

Ερωτηθείς για την ανάγκη ή όχι φύλαξης των συνόρων είπε ότι πρέπει να καταλάβει η Ε.Ε. ότι τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα. Όπως και το κόστος της φύλαξης αυτών των συνόρων πρέπει να βαραίνει την Ευρωπαϊκή Ενωση και όχι την ελληνική κοινωνία.

Σε άλλη ερώτηση για το αν η φύλαξη των συνόρων πρέπει να αφορά και τους μετανάστες απάντησε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει ανοιχτά σύνορα και πρόσθεσε ότι προκαλεί εντύπωση η πρόσφατη θέση του ΣΥΡΙΖΑ «όχι στους τροχονόμους, όχι στη Σένγκεν, όχι στo Frondex».

«Είναι ανεύθυνο», είπε χαρακτηριστικά, «όταν στην Τουρκία αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο εκατομμύρια Σύριοι πρόσφυγες να λες "ανοιχτά σύνορα" ή να λες ότι το κόστος φύλαξης των συνόρων πρέπει να φορτωθεί στον ελληνικό λαό και όχι στo Frondex» υιοθετώντας ουσιαστικά την κεντροδεξιά ατζέντα στο συγκεκριμένο ζήτημα