19 Απριλίου 2014

Έφτασε το Άγιο Φως στην Ελλάδα-Αυτή των ώρα μεταφέρεται σε όλη τη χώρα

- Το αεροπλάνο από το Ισραήλ με τον ΥΦΕΞ Κ.Γεροντόπουλο έφτασε στις 20.17 στο Ελ. Βενιζέλος
- Πρώτος σταθμός η Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα
- Αεροσκάφη αναχώρησαν για να μεταφέρουν το Άγιο Φως σε περιοχές του Αιγαίου και του Ιονίου
- Λίγο μετά τις 14:00, ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων, κ. Θεόφιλος, βγήκε από το Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου κρατώντας τις δυο δεσμίδες των λαμπάδων με το Άγιο Φως

Από το ναό της Αναστάσεως, στα Ιεροσόλυμα, άρχισε το Άγιο Φως το ταξίδι του με προορισμό την Ελλάδα και όλες τις εκκλησίες της χώρας μας.

Το προεδρικό αεροπλάνο με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Κυριάκο Γεροντόπουλο, έφτασε στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" με δυο ώρες καθυστέρηση, στις 20.17, όταν και έγινε η τελετή υποδοχής, με τιμές αρχηγού κράτους, για να αρχίσει αμέσως μετά η διανομή του σε όλη τη χώρα. Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ποντίων με την εικόνα της Αναστάσεως και μέλη του Λυκείου Ελληνίδων.

Πολλοί πιστοί είχαν συγκεντρωθεί στην πύλη 9 του αεροδρομίου για να παρλάβουν το Άγιο Φως και άκουσαν τις ευχές του Εξάρχου Παναγίου Τάφου, Αρχιμανδρίτη κ.Δαμιανού, ο οποίος ευχήθηκε "να υποδεχτούμε την Ανάσταση με χαμόγελο και ελπίδα".

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Γεροντόπουλος τόνισε: “Είχα την τιμή να παραλάβω το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα. Η Ανάσταση είναι γιορτή της αγάπης. Το Άγιο Φως μάς ενώνει για να αντιμετωπίζουμε ως έθνος τις διάφορες κρίσεις. Εύχομαι σε όλους καλή Ανάσταση και χρόνια πολλά”.

Αμέσως μετά την άφιξη της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα, ο Αρχιμανδρίτης κ. Δαμιανός επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο του υπουργείου Εωτερικών με προορισμό την Εξαρχία Παναγίου Τάφου στην Πλάκα, που ήταν και ο πρώτος σταθμός του Αγίου Φωτός, ενώ αεροσκάφη εμπορικών πτήσεων θα το μέτέφεραν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.


Από νωρίς ο κόσμος έχει συγκεντρωθεί στην Πλάκα περιμένοντας το Άγιο Φως ΦΩΤΟ:NEWSIT