21 Απριλίου 2014

Και μην ακούσω μαλακί@ς για κράτος, υποδομές, ελλείψεις και πούτ@ς μπλε!! Είναι πασιφανές ότι τα κομμούνια που ελέγχουν την παιδεία θέλουν να βγάζουν στόκους για να τους ελέγχουν...

Με κινητοποιήσεις αποφάσισε να αντιδράσει η ΟΛΜΕ στην κίνηση του υπουργείου Παιδείας να μειώσει τις ημέρες των διακοπών του Πάσχα για κάποιους μαθητές.

Αυτό αφορά τα σχολεία στα οποία έγιναν καταλήψεις τον περασμένο Οκτώβριο και Νοέμβριο. Για να αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες, το υπουργείο αποφάσισε αυτά τα περίπου 500 σχολεία να ανοίξουν τρεις ημέρες νωρίτερα.

Η ΟΛΜΕ όμως αποφάσισε να προχωρήσει σε τρίωρες στάσεις εργασίας (08:00-11:000), τηνς Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, ως απάντηση σε αυτή την απόφαση. Από τα σχολεία που ανοίγουν νωρίτερα, τα 84 είναι στην Αττική, τα 30 στη Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα στην περιφέρεια. Το κάθε ένα θα λειτουργήσει διαφορετικό αριθμό ημερών, ανάλογα με τη διάρκεια των καταλήψεων.



Πηγή: Με στάσεις εργασίας απαντά η ΟΛΜΕ στην πρόωρη επιστροφή στα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/151810#ixzz2zXZukRMN