09 Απριλίου 2014

Ευτυχώς ξεμαγαρίζουμε! Γιαννάκου τρέμει το σταυρό: «Θα πάνε στην Ευρωβουλή οι ανίδεοι».. ενώ εσύ ήσουν σχετική όταν πήγες

ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΟ ΨΩΝΙΟ 1,5 ΧΡΟΝΟ! 

Δεν θα συμμετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο η νυν επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία, συνομιλώντας με δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, εκτόξευσε «καρφιά» κατά του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Η κυρία Γιαννάκου τόνισε ότι δεν συμφωνεί με τις επιλογές του προέδρου της ΝΔ στο θέμα της αλλαγής του τρόπου εκλογής των ευρωβουλευτών σημειώνοντας ότι η χώρα κινδυνεύει σε μια κρίσιμη στιγμή να μην έχει τους σωστούς ανθρώπους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μάλιστα, δεν μπορούσε να κρύψει την οργή της και επισήμανε ότι με τον τρόπο που θα γίνει η σταυροδοσία θα επιλεγούν υποψήφιοι που μπορεί να είναι ανίδεοι και απλώς θα είναι αναγνωρίσιμοι και ικανοί να φέρουν σταυρούς.

«Αν ένας αρχηγός δεν μπορεί να επιλέξει ποιοι είναι αξιόλογοι για την Ευρωβουλή, τότε δεν μπορεί να διαλέξει σωστά ούτε το υπουργικό συμβούλιο» είπε με νόημα.

Η Μαριέττα Γιαννάκου ανέφερε επίσης ότι είναι σοβαρό λάθος να αποτελεί η χώρα μια ενιαία περιφέρεια, προσθέτοντας ότι ίσως να έπρεπε να υπάρχει ενδεχομένως η δυνατότητα προκριματικών εκλογών για να επιλέξουν οι ψηφοφόροι υποψηφίους από διαφορετικά κόμματα.

Επίσης, επεσήμανε τη διαφωνία της με το να βγαίνει ο καθένας και να ανακοινώνει ότι είναι υποψήφιος χωρίς αυτό να γίνεται οργανωμένα, ενώ ανέφερε ότι είναι λάθος να μην υπάρχει συνέχεια ανάμεσα στην προηγούμενη και την επόμενη ευρωομάδα. «Χώρες όπως η Γερμανία έχουν στελέχη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχεδόν για τρεις δεκαετίες».

Ολοκληρώνοντας, μάλιστα, η πρώην υπουργός τόνισε ότι έχει να μιλήσει με τον πρωθυπουργό 1,5 χρόνο.