14 Απριλίου 2014

Η "άγνωστη" αντιβαλλιστική πυραμίδα των ΗΠΑ - ΦΩΤΟ

Όποιος βρεθεί στην Βόρεια Ντακότα, λίγο πριν τα σύνορα του Καναδά - και για να ειμαστε πιο συγκεκριμένοι στην μέση του πουθενά - θα αντικρίσει μια τεράστια πυραμίδα…!

Αυτη λοιπον η Αμερικάνικη πυραμίδα - καθώς δεν θα σας παρεξηγήσει κανείς αν για έστω μια στιγμή θεωρήσετε οτι είστε στην Αίγυπτο - ηταν κάποτε 'το σπίτι' αντι-βαλλιστικών πυραύλων που ειχαν στόχο, κατα την διάρκεια του Ψυχρού πολέμου, την κατάρριψη Σοβιετικών πυραύλων πριν φτάσουν στον προορισμό τους… στα Αμερικανικά εδάφη δηλαδή!

Η πυραμίδα Nekoma είναι μέρος ενός συμπλέγματος στρατιωτικών εγκαταστάσεων γνωστά κάποτε και ως οι εγκαταστάσεις Stanley R. Mickelsen.

Η κατασκευή του συγκροτήματος ολοκληρώθηκε το 1975. Η πυραμίδα αυτη χρησίμευε ως βάση ραντάρ και ουσιαστικά αναζητούσε αερομεταφερούμενα αντικείμενα που ενδεχομένως να αποτελούσαν απειλή για τις ΗΠΑ.



Συνολικά, το συγκρότημα ήταν οπλισμένο με 30 LIM-49 Spartan αντι - βαλλιστικούς πυραύλους και 70 μικρότερου βεληνεκούς πυραύλους τύπου Sprint.

Στις 10 Φεβρουαρίου 1976, και μετα απο ενα χρόνο λειτουργίας η περιοχή επίσημα "απενεργοποιήθηκε".



Ωστόσο η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου έχει μια εκπληκτική σειρά από εικόνες που δείχνει τα διάφορα στάδια κατασκευής και ολοκλήρωσης της Πυραμίδας.






Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν για την κυβέρνηση των ΗΠΑ από τον φωτογράφο Benjammin Halpern και αναρτήθηκαν αρχικά στην ιστοσελίδα Gizmodo.

Πηγη - Daily Mail
http://www.onalert.gr/stories/h-agnwsth-antiballistikh-pyramida-twn-hpa