26 Απριλίου 2014

"Καρφιά" Καλαφάτη σε Μπουτάρη με αφορμή το debate

Για ασυνέπεια κατηγορεί τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο συνδυασμός "Εντάξει", επικεφαλής του οποίου είναι ο Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή την αντίθεση της παράταξης του νυν δημάρχου για τη διεξαγωγή τηλεοπτικού debate ανάμεσα στους δύο διεκδικητές του δημαρχικού θώκου, ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

O συνδυασμός του Στ. Καλαφάτη επανέρχεται στο ζήτημα, εκδίδοντας ανακοίνωση που τιτλοφορείται "Αλλού ο καπετάνιος, αλλού το πλοίο", απαντώντας σε προηγούμενη ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη του σημερινού δημάρχου "Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη", στην οποία εκφράζει την αντίθεσή της στη διενέργεια debate με τη συμμετοχή μόνο δύο υποψήφιων δημάρχων και ζητά την ευρύτερη συμμετοχή των συνδυασμών στη συγκεκριμένη διαδικασία.

Η ομάδα "Εντάξει" κάνει λόγο για "προσχηματικές υπεκφυγές", υποστηρίζοντας ότι αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι ο συνδυασμός του Γιάννη Μπουτάρη δεν αφήνει τον επικεφαλής του να λάβει μέρος στην τηλεμαχία. "Ο κ. Μπουτάρης αποδέχεται, η παράταξή του αρνείται" αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ γίνεται μνεία σε προ ημερών δήλωση του Ι. Μπουτάρη, όπου ο δήμαρχος κληθείς να σχολιάσει την πρόσκληση του Στ. Καλαφάτη για συμμετοχή των δύο τους σε debate, είπε: "Όποτε θέλει, είμαι στη διάθεσή του! Όποιος φοβάται, πάει και κοιμάται!"

Σχολιάζοντας, μάλιστα, τη συγκεκριμένη τοποθέτηση του κ. Μπουτάρη, ο συνδυασμός "Εντάξει" τονίζει στην ίδια ανακοίνωση: "Τελικά, το ποιος φοβάται και πάει και κοιμάται, ας το κρίνουν οι πολίτες... Μετά την πολλοστή ασυνέπειά του, πώς να τον εμπιστευτεί κανείς;"