24 Απριλίου 2014

ΦΩΤΟ Hans-Werner Sinn von PAPARAS... δηλ. ο Βαρουφάκης της Γερμανίας: Παραπλάνηση της κοινής γνώμης το ελληνικό πλεόνασμα

[ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ Κ@ΛΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΓΚΑΣΤΡΩΣΟΥΝ ΠΑΛΙ να πούμε μερικά πράματα:

Ρε παπάρα γερμανέ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ, περιμένεις να σε πιστέψουμε με τέτοια φάτσα; Φυσικά ο γελοίος τύπος είναι αριστερός και τρέχει όλο σε κάτι συζητήσεις που διοργανώνουν οι Die Linke του ΣΥΡΙΖΑ. Για όσους δεν θυμούνται τον Σεπτέμβριο του 2010 προειδοποιούσε για εμφύλιο στην Ελλάδα αφού θα κατέρρεαν οι Τράπεζες... Δείτε στις φώτο στο τέλος τι γέλιο ρίχνουν οι γερμανοί μαζί του για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται]

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (Ifo) του Μονάχου, Χανς-Βέρνερ Ζιν, κάνει λόγο για παραπλάνηση της κοινής γνώμης με την ανακοίνωση του ελληνικού πλεονάσματος.

«Στην πραγματικότητα, δεν μπορεί να μιλήσει κανείς για τέτοια πλεονάσματα προϋπολογισμού», αναφέρει ο Ζιν σε ανακοίνωσή του και προσθέτει πως «τα δημοσιονομικά υπόλοιπα είναι πάντα θετικά, εάν αφήσεις απέξω αρκετά στοιχεία δαπανών. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να τηρεί κανείς τους κανόνες της Eurostat για τον υπολογισμό του πρωτογενούς ελλείμματος και όχι να κάμπτει αυτούς τους κανόνες κατά βούληση όπως είναι κάθε φορά βολικό».

Συνεχίζοντας την ανάλυσή του επισημαίνει πως το έλλειμμα της Ελλάδας για το 2013 έφτασε τα 23 δισεκατομμύρια ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί σε 12,7% του ελληνικού ΑΕΠ.

Το πρωτογενές έλλειμμα που ανακοινώθηκε από την Eurostat, με άλλα λόγια το έλλειμμα χωρίς το βάρος των επιτοκίων, ήταν σαφώς αρνητικό, στο 8,7% του ΑΕΠ, συνεχίζει ο κ. Ζιν και τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση σαφώς δεν έχει πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της.

Να θυμίσουμε και τι έλεγε ο γερμανός Βαρουφάκης τον Σεπτέμβριο του 2010

Θα ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα προειδοποιεί ο Sinn επικεφαλής του Γερμανικού IFO – Προβλέπει κατάρρευση τραπεζών αν….
Το ενδεχόμενο εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα λόγω της κατάστασης της οικονομίας δεν αποκλείει ο Werner Sinn, head of the prestigious IFO Institute in Munich

Αν τα μέτρα λιτότητας συνεχιστούν για μακρό διάστημα θα συνέβαλλαν ώστε να ξεσπάσουν κοινωνικές εντάσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου...

Werner Sinn υποστηρίζει ότι τα μέτρα μέτρα λιτότητας δεν πρόκειται να αποτρέψουν την πτώχευση.

Εκτίμησε ότι πολιτική της επιβεβλημένης εσωτερικής υποτίμησης, αποπληθωρισμού και ύφεσης θα μπορούσε να οδηγήσει την Ελλάδα στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου».

Μέχρι τώρα η ελληνική κοινωνία έχει σε γενικές γραμμές διατηρήσει τη συνοχή της παρά τις απεργίες και τα επεισόδια, ωστόσο προειδοποίησε για τις συνέπειες της αύξησης της ανεργίας που όπως είπε συνήθως εμφανίζεται κατά το δεύτερο έτος σε περιπτώσεις τόσο αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής.

Η Ελλάδα θα είχε χρεοκοπήσει αν δεν είχαν ληφθεί τα μέτρα στήριξης από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Πιστεύει ότι αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ θα είναι το λιγότερο επώδυνο μέτρο αν και αυτό θα συμβάλλει στην κατάρρευση των τραπεζών.

Σύμφωνα με τον Werner Sinn ο κύκλος της δεύτερης φάσης της ελληνικής κρίσης έχει ξεκινήσει.
Δείτε και πως γελάνε οι γερμανοί μαζί του: